РФ знизить квоту на іноземну робочу силу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ знизить квоту на іноземну робочу силу

Світ
428
Прем’єр-міністр РФ Дмитро Медведєв затвердив правила підготовки пропозицій, що визначають потребу в залученні іноземних працівників, затвердження квоти на видачу запрошень на в’їзд в країну і дозволів на роботу.
Відповідний документ опублікований на офіційному сайті уряду, де зазначається, що “постанова спрямована на вдосконалення механізму залучення іноземної робочої сили, забезпечення його гнучкості та оперативності”. Таким чином, норми які діяли раніше визнаються такими, що втратили силу.
Нові ж правила стверджують порядок підготовки пропозицій щодо визначення потреби в залученні іноземних працівників, в тому числі за пріоритетними професійно-кваліфікаційними групами, і затвердженням квот на підставі пропозицій суб’єктів РФ; проведення коригувань квоти протягом року за пропозиціями регіонів і федеральних органів влади; скорочення термінів підготовки переліку робочих місць, на які залучаються іноземні працівники.
“Відповідно до нових правил, Мінпраці Росії повинен буде не пізніше 15 листопада відповідного року представляти в уряд проект акта про визначення потреби в залученні в РФ іноземних працівників, в тому числі за пріоритетними професійно-кваліфікаційних групах, і затвердження квот на черговий рік. Резерв квот встановлюється у розмірі не більше 30% узгоджених пропозицій органів державної влади суб’єктів про потреби в залученні іноземних працівників”, – пояснили в уряді.
Одночасно на ФМС Росії покладається обов’язок щомісяця, не пізніше 20-го числа представляти в Мінпраці відомості про вичерпання квоти по суб’єктах.
“Правила також передбачають порядок дій у випадках виникнення потреби в додатковому залученні в країну іноземної робочої сили або в скороченні розміру раніше встановленої потреби. При цьому визначено, що відповідні пропозиції можуть бути внесені в уряд не пізніше 15 листопада року, на який затверджено квоти, а розподіл скоригованих квот по суб’єктах здійснюється в Мінпраці”, – повідомили в кабміні.
Там розраховують, що “реалізація постанови дозволить підвищити оперативність розгляду пропозицій роботодавців, суб’єктів РФ і федеральних органів виконавчої влади з визначення потреби в залученні іноземної робочої сили, прийняття відповідного рішення та його реалізації, а також вжиття заходів у разі необхідності коригування раніше встановлених розмірів квот”.
16 вересня Мінпраці РФ запропонував знизити в 2014 році квоту на іноземну робочу силу і видати трохи більше 1,6 млн дозволів на роботу. У міністерстві вважають, що вказаний обсяг квоти дозволить задовольнити попит роботодавців у кваліфікованих працівниках, реалізувати інвестиційні проекти, включаючи будівництво об’єктів, необхідних для проведення в РФ Кубка Конфедерацій з футболу FIFA в 2017 році, а також Чемпіонату світу з футболу FIFA в 2018 році.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас