Американські сенатори хочуть покарати російські банки - за фінансування громадянської війни в Сирії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американські сенатори хочуть покарати російські банки - за фінансування громадянської війни в Сирії

Світ
972
Група американських сенаторів звернулися в листі до міністра фінансів США Джейкоба Лью з вимогою ввести жорсткі санкції щодо російських банків через ситуацію в Сирії, повідомляє журнал Politico. Як передає видання, вищевказану ініціативу проявили сенатори Річард Блюменталь, Джин Шахін, Джон Корнін і Келлі Айотт.
На думку цих сенаторів, Росія допомагає фінансувати громадянську війну в Сирії і надає підтримку правлячому режиму Башара Асада в боротьбі з опозиційними повстанськими угрупованнями. Із закликом введення жорстких санкцій відносно російських банків американські сенатори також звернулися до адміністрації президента Барака Обами.
Як стало відомо, Блюменталь вважає, що сирійські урядові війська не змогли б боротися з повстанцями без підтримки Росії, і саме тому блокування доступу російських банків до американської фінансової системи могло б позбавити Росію тих коштів, які нібито йдуть на фінансування режиму Асада.
Блюменталь і його прихильники хочуть заморозити рахунки російських банків, відсторонити їх від ведення бізнесу в США, не пускати їх співробітників в країну і, таким чином, чинити жорсткий економічний тиск на Росію.
У тексті листа, розміщеного прес-службою сенатора Блюменталя, зокрема, говориться: “Згідно з численними повідомленнями, такі банки, як ВТБ, “Внешэкономбанк” і Газпромбанк “як завжди” ведуть бізнес з Сирією, чим підривають санкції США, Євросоюзу і ООН. Така діяльність, як повідомлялося, включає сприяння “Внешэкономбанка” у здійсненні платежів за ракетні системи С-300, зберігання в ВТБ особистих активів президента Асада, платежі Газпромбанку за нафту”.
Підкреслюється, що прес-секретаріат Міністерства фінансів США відмовився коментувати це звернення, проте там відзначили, що влада країни вже використовує подібні економічні санкції для тиску на уряд Сирії.
Звернемо увагу, що з цією ініціативою американські законодавці виступили вже після того, як представникам Росії і США вдалося попередньо домовитися про стратегію хімічного роззброєння в Сирії.
Додамо, що конгресмени і сенатори США вже неодноразово закликали владу країни чинити тиск на Росію у зв’язку з різними протиріччями в міжнародному порядку. Зокрема, бойкотувати Олімпіаду в Сочі вимагали у зв’язку з законом про заборону гей-пропаганди в Росії і в зв’язку з “справою Едварда Сноудена”. Проте, адміністрація президента США поки на жорсткі заходи впливу не йде.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас