Повний параліч: через утилізаційний збір імпорт в Україну вживаних авто скоротився вдвічі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Повний параліч: через утилізаційний збір імпорт в Україну вживаних авто скоротився вдвічі

Технології&Авто
2689
В Україну через введення утилізаційного збору істотно скоротилося ввезення вживаних машин. «Зараз в основному продаємо те, що встигли розмитнити до 1 вересня. Справа в тому, що машини дуже подорожчали – я особисто за цей місяць пригнав один «Форд фокус» і заплатив на митниці за нього 18 тис. грн збору. Природно, тут продаю його дорожче на цю суму, але початковий покупець зірвався, а нового знайти поки не можу», – поскаржився «Вістям» продавець авторинку в Чапаївці Олександр Назар.
Інші перекупники згодні: сенсу переганяти машини зараз немає. «Сподіваємося, що щось зміниться в законодавстві. Якщо ні – доведеться діяти за нелегальними схемами. Наприклад, за $ 100-200 оформляється на роботу в польську фірму, у якої є представництво в Україні. Завозиш машину без сплати податку та їздиш тут. Тільки фірма повинна бути не одноденка, інакше машину можуть конфіскувати», – розповідає перекупник Олег.
За словами голови Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів Олега Назаренка, ввезення вживаних іномарок впаде в два рази: «Якщо раніше ввозили близько 1500 машин на рік, то тепер будуть десь 700-800».
У Міндоходів відзначають, що такі авто зараз ввозять і розмитнюють, але в рази менше, ніж до 1 вересня. «Сьогодні був на КПП у Раві-Руській – жодної машини не бачив, – розповів прес-секретар львівської митниці Роман Макар. – Усі, хто планував пригнати з-за кордону машину, намагалися зробити це до 1 вересня».
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас