Коли авто не купують: об'єм продажів авто в ЄС за 8 місяців виявився найнижчим з 1990 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коли авто не купують: об'єм продажів авто в ЄС за 8 місяців виявився найнижчим з 1990 року

Технології&Авто
802
За підсумками серпня обсяг продажів нових легкових автомобілів у країнах Європейського союзу в знизився на 5% порівняно з серпнем 2012 року і склав 653 тис. 872 автомашини, свідчать дані звіту Європейської асоціації автовиробників (ACEA).
Як повідомляється, за вісім місяців поточного року продажі легкових автомобілів в Євросоюзі скоротилися на 5,2% щодо того ж періоду минулого року – приблизно до 7,84 млн одиниць. Падіння європейського авторинку відновилося в серпні після липневого зростання продажів на 5%, свідчать дані ACEA.
Згідно з даними звіту, у серпні єдиним великим ринком, де спостерігалася позитивна динаміка, був британський (+10,9%), тоді як у Німеччині продажі автомашин скоротилися на 5,5%, в ​​Італії – на 6,6%, у Франції – на 10,5% і в Іспанії – на 18,3%.
Тим часом, відзначає асоціація, обсяг продажів за січень-серпень 2013 виявився найнижчим для цього періоду за весь час ведення даної статистики, починаючи з 1990 року.
Зі свого боку, галузеві експерти прогнозують, що в 2013 році європейський автомобільний ринок скоротиться шостий рік поспіль. При цьому Moody’s Investors Service очікує, що великі виробники автомобілів в Європі, включаючи Fiat SpA і PSA Peugeot Citroen SA, втратять близько 5 млрд євро в регіоні цього року, оскільки попит впав до найнижчого рівня за останні два десятиліття.
Як відомо, світові автокорпорації вкрай незадоволені показниками попиту на їх продукцію в Європі, у зв’язку з чим вони сподіваються, що цього року американський попит компенсує падіння європейського ринку. Крім того, знижуються також продажі автомобілів в Японії, тому ставка на американський ринок стає ще більш значущою.
Як повідомлялося, за підсумками 2012 року світовий автопром виробив більше 84 млн автотранспортних засобів або на 5,3% більше, ніж роком раніше. У цьому обсязі виробництво легкових автомобілів зайняло 75% і продемонструвало аналогічний загальному тренд розвитку. Більше половини (56%) легкових автомобілів було вироблено в Азійсько-Тихоокеанському регіоні.
Нагадаємо, що в Україні в серпні порівняно з відповідним період 2012 року продажі нових автомобілів виросли на 42% – до 26 тис. одиниць, тим самим показавши рекордні обсяги місячних продажів за останні два роки.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас