Покращення дісталося до Росії: там заморозять зарплати чиновників і військових — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Покращення дісталося до Росії: там заморозять зарплати чиновників і військових

Світ
773
Російський уряд вирішив в 2014 році не індексувати зарплати чиновників, військовослужбовців, суддів і прокурорів, виплати яким встановлюються самим кабінетом міністрів і указами президента. Про це заявила заступник міністра фінансів Росії Тетяна Нестеренко.
За словами Нестеренка, на такий крок уряд пішов для «гальмування витрат». Вона нагадала, що саме з цією метою були заморожені тарифи природних монополій, а тепер це торкнулося зарплат чиновників, військових та інших категорій державних службовців.
Заступник глави Мінфіну також розповіла, що в 2014 році умовно затверджені витрати бюджету скоротяться на 355 млрд рублів, а в 2015 році – на 400 млрд. Крім цього, в найближчі три роки фінансове відомство пропонує перерозподілити поточні бюджетні витрати на користь інших пріоритетних видатків на суму 624 млрд рублів.
На початку вересня президент Росії Володимир Путін заявив про необхідність урізати бюджетні витрати через загальноекономічний спад. Згодом глава держави пояснив, що дане скорочення неправильно називати секвестром, оскільки це поняття передбачає зниження видаткової частини бюджету на певну величину незалежно від пріоритетів, чого в країні не спостерігається.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас