Нерухомість в Іспанії подешевшає ще на 30% - пророкування Morgan Stanley — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нерухомість в Іспанії подешевшає ще на 30% - пророкування Morgan Stanley

Нерухомість
1033
Фахівці фінансового конгломерату Morgan Stanley провели аналіз економічної ситуації в Іспанії і дійшли висновку, що падіння цін на нерухомість ще не завершено. У найближчі два роки, на їх думку, вартість житла повинна знизитися ще на 30%, щоб адаптуватися до рівня доходів іспанських сімей.
За словами представників Morgan Stanley, сьогодні, щоб купити квартиру в Іспанії, середньостатистична сім’я повинна докласти значні фінансові зусилля. Згідно з відомостями Банку Іспанії, в даний час для покупки нерухомості в Іспанії необхідна сумарна заробітна плата майже за шість років. Експерти відзначають, що в ідеалі ця цифра не повинна перевищувати чотирьох років.
За підрахунками фінансової організації, в порівнянні з максимальними відмітками, зафіксованими в 2006-2007 році, вартість нерухомості знизилася на 50%. Фахівці вважають, що подальший розвиток ринку житла буде залежати від безлічі обставин, в тому числі політичної ситуації та співвідношення попиту і пропозиції.
Експерти Morgan Stanley вважають, що ситуація з інвестиціями у сферу будівництва скорегована майже повністю. В даний час на частку сектора будівництва припадає 5% від загального обсягу ВВП, у той час як у роки розквіту цей показник досягав 12,5%.
За даними аналітиків, вартість житла в Іспанії в серпні 2013 зменшилася в середньому на 9,3% порівняно з аналогічним періодом 2012 року. У загальній складності в порівнянні з піком цін 2007 квартири і будинки в Іспанії подешевшали на 38,6%.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас