Привіт, Бразилія: Ахметов і Новінський домовилися про поставку труб титану бразильської енергетики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Привіт, Бразилія: Ахметов і Новінський домовилися про поставку труб титану бразильської енергетики

Світ
1359
Метінвест, вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній, підконтрольна Рінату Ахметову і Вадиму Новінському, отримала можливість експортувати труби і листовий прокат одній з найбільших інтегрованих енергетичних компаній планети – Petroleo Brasileiro SA (Petrobras). Метінвест пройшов необхідні процедури і отримав сертифікат якості своєї продукції.
Схвалення нафтогазової держкорпорації Petrobras отримали зварні труби з вуглецевої сталі Харцизького трубного заводу та листи з вуглецевої сталі Металургійного комбінату Азовсталь (Маріуполь, Донецька обл.).
Як уточнила компанія, Метінвест зможе поставляти трубну продукцію і листовий прокат для проектів Petrobras по зведенню газо- і нафтопроводів, конструкцій морських суден і нафтових платформ в Бразилії та інших країнах присутності компанії (Ангола, Аргентина, Болівія, Колумбія, Нігерія, США та ін ).
“Отримання сертифіката Petrobras створює грунт для довгострокового партнерства з одним з найбільших гравців світової енергетичної галузі та відкриває для нашої продукції ємні і перспективні ринки в Латинській та Північній Америці”, – заявив директор з продажу групи Метінвест Дмитро Миколаєнко.
Варто відзначити, що у бразильської нафтової корпорації Petrobras є унікальні технології глибоководного видобутку нафти і інтерес до співпраці з Україною на Чорноморському шельфі.
Нагадаємо, що меткомбінат Азовсталь і Харцизький трубний завод входять до групи Метінвест, основними акціонерами якої є донецька Систем Кепітал Менеджмент (71,25%, підконтрольна Рінату Ахметову) і група компаній Смарт-холдинг (23,75%, підконтрольна Вадиму Новінському).
Додамо, що наприкінці серпня стало відомо, що сербське антимонопольне відомство дозволило кіпрській компанії Komisiano Investments Ltd. придбати 75% акцій Смарт-Холдингу, підконтрольного українському бізнесменові Вадиму Новинському – таким чином мільярдер оформить контроль над своєю бізнес-імперією після отримання депутатського мандата.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас