Рятуючи себе: президент Сирії підписав документ про заборону хімзброї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рятуючи себе: президент Сирії підписав документ про заборону хімзброї

Світ
1429
Сирія стала повноцінним учасником Конвенції по забороні хімічної зброї, заявив журналістам постійний представник Арабської Республіки при ООН Башар Джафарі. За його словами, наказ про це підписаний президентом країни Башаром Асадом.
За словами Джафарі, відповідне послання спрямоване генеральному секретарю ООН Пан Гі Муну від імені глави МЗС Сирії Валіда Муаллема. Раніше журналістам продемонстрували неофіційний переклад цього документа, в якому стверджувалося, що САР “зобов’язується дотримуватися положень Конвенції”.
Заступник представника генсекретаря ООН Фархан Хак у зв’язку з цим заявив, що Організації потрібен час, щоб вивчити лист.
“Необхідно визначити, чи можна вважати його інструментом приєднання (до Конвенції). Для цього існують певні юридичні процедури”, – сказав він.
За твердженням Джафарі, “з юридичної точки зору Сирія з сьогоднішнього дня стає повноцінним членом Конвенції по забороні хімічної зброї”.
Постпред Сирії при ООН також підкреслив, що запаси хімзброї розглядалися владою Арабської Республіки в якості “засобу стримування ядерного арсеналу Ізраїлю”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас