Небувалі висоти: капіталізація Facebook стала вище, ніж у Газпрому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Небувалі висоти: капіталізація Facebook стала вище, ніж у Газпрому

Фондовий ринок
767
Капіталізація Facebook стала вище, ніж у Газпрому. Котирування акцій найбільшої в світі соцільной мережі Facebook перевищили $ 45, що вище рівня, досягнутого в перший день торгів у травні 2012 року.
Інвестори вважають, що у компанії поки виходить монетизувати трафік, що приходить з мобільних пристроїв. Facebook також працює над полегшенням процесу купівлі місць для розміщення реклами для маркетингових агентств. Частка виручки, отриманих від користувачів, що заходять на сайт за допомогою смартфонів і планшетів, в II кв. виросла до 41% з 30% на початку року.
Сукупні продажі в минулому кварталі зросли на 53% р/р до $ 1,81 млрд. За словами генерального директора соціальної мережі Марка Цукерберга, до кінця року дохід, отриманий від користувачів мобільних пристроїв, перевищить надходження від власників стаціонарних комп’ютерів.
Аудиторія сайту продовжує зростати: за підсумками останнього кварталу вона збільшилася на 21%. Найшвидший темпи розвитку – на 51% – в мобільному сегменті.
Найближчим часом компанія почне монетизацію фото-сервісу Instagramm, що повинно додатково збільшити виручку. За словами директора операційної діяльності Instagram Емілі Уайт, процес почнеться вже наступного року.
“У нас є мета заробляти гроші в довгостроковій перспективі, але нас ніхто не змушує починати прямо зараз. Перед нами зараз стоїть завдання інтегрувати маркетинг в майданчик і не втручатися в швидке зростання аудиторії сервісу”, – прокоментувала плани глава бізнес-напрямку Instagram.
Уайт говорить, що зараз для них основним пріоритетом є для користувацька база і компанія буде робити все, щоб не порушувати темпи зростання аудиторії сервісу. Кількість користувачів Instagram досягла 150 млн осіб, при тому, що всього півроку тому компанія повідомляла про 100 млн користувачів. Також у компанії повідомили, що більшість користувачів ресурсу (близько 60%) – резиденти США.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас