Як боротися з інтернет-піратством в інтернеті - брошура Google для музикантів, видавців, кіновиробників і художників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як боротися з інтернет-піратством в інтернеті - брошура Google для музикантів, видавців, кіновиробників і художників

Світ
551
Інтернет-пошуковик Google опублікував брошуру, присвячену способам боротьби компанії з піратством. Файл з брошурою розміщений на сервісі Google.Docs. (https://docs.google.com/file/d/0BwxyRPFduTN2dVFqYml5UENUeUE/edit) У документі, призначеному в першу чергу для музикантів, видавців, кіновиробників, і художників, компанія докладно розповідає про основні принципи, що регулюють її відносини з правовласниками, а також про механізми, що використовуються пошукачем для захисту авторських прав в інтернеті.
Як заявляють в компанії, Google прагне не тільки надати користувачам альтернативні легальні джерела для прослуховування музики та перегляду відео (наприклад, магазин Google Play і відеосервіс YouTube), але і блокувати розміщення реклами та отримання прибутку піратськими ресурсами. Крім того, посилання на піратські ресурси регулярно видаляються підприємством з результатів пошукової видачі. Як сказано в брошурі, в середньому на видалення одного посилання, яке порушує авторські права йде всього близько шести годин.
Крім цього, брошура детально розповідає про розроблену фахівцями Google системі під назвою Content ID, що діє в YouTube. Content ID дозволяє шукати на відеосервісі кліпи, на які поширюється дія авторського права і виплачувати авторам ліцензійні відрахування за використання їхнього продукту. У документі Google називає Content ID не тільки вдалим антипіратським рішенням, але і основою абсолютно нової моделі взаємодії власників авторських прав і представників інтернету.
Брошура Google стала своєрідною відповіддю на критику компанії з боку представників музичної та кіноіндустрії, що скаржаться на те, що посилання на піратську продукцію легко можна знайти за допомогою звичайного пошукового запиту в Google. Для боротьби з піратами компанію часто закликають не індексувати піратські сайти, щоб уникнути їх відображення в пошуковій видачі.
Більшу частину подібних офіційних запитів Google задовольняє. Однак, наприклад, 10 вересня стало відомо, що компанія відмовилася видалити з пошукової видачі головну сторінку популярного торрент-трекера The Pirate Bay, обвинуваченого багатьма в піратстві. Запит про видалення сторінки був направлений в Google Британською асоціацією виробників фонограм (BPI) і став єдиним з більш ніж двох тисяч запитів BPI, відхиленим інтернет-пошукачем.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас