Папі Римському подарували 20-річний «Рено» - він закликав католицьке духовенство бути скромнішими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Папі Римському подарували 20-річний «Рено» - він закликав католицьке духовенство бути скромнішими

Технології&Авто
581
Італійський священик Ренцо Дзокка (Renzo Zocca) подарував папі римському Франциску старий автомобіль Renault 4. Як повідомляє Сatholic News Agency, він зробив це, тому що понтифік раніше закликав католицьке духовенство бути скромнішими.
За словами Дзоккі, тато з вдячністю прийняв автомобіль. Коли священик привіз «Рено» до резиденції папи в суботу, 7 вересня, Франциск сам сів за кермо і поїхав на ньому на наступну заплановану зустріч. Понтифік пояснив, що водив машину цієї ж моделі в Аргентині і вона ніколи його не підводила.
Автомобіль Renault 4, подарований папі, має пробіг приблизно 300 тисяч кілометрів, зазначає BBC News. Він був зібраний близько 20 років тому.
Священик Дзоккі пояснив, що хотів зробити папі римському подарунок і вважає, що найкращим варіантом є його старий автомобіль. За його словами, до такого рішення він дійшов, розмірковуючи про слова понтифіка про необхідність створення «церкви для бідних». Священик був дуже здивований, коли йому подзвонили від папи і сказали, що він приймає подарунок.
Renault 4 виробляли в 1961-1994 роках. Це була одна з найпопулярніших моделей міських автомобілів. Всього було продано 8 мільйонів таких машин.
Папа римський неодноразово закликав священиків бути скромнішими. Зокрема, він радив відмовлятися від дорогих лімузинів. Понтифік демонстрував і особисту невибагливість: так, він вирішив жити в більш скромній резиденції у Ватикані, відмовився від папського трону і замінив його звичайним кріслом. Крім того, у першій своїй поїздці за межі Риму він переміщався не так на броньованому папамобілі», а в повністю відкритій машині.
Аргентинський кардинал Хорхе Маріо Бергольо, обраний понтифіком у березні, став першим єзуїтом і латиноамериканцем на Святому престолі. Він взяв собі ім’я на честь святого Франциска Ассизького, який був відомий своїм аскетизмом і заснував орден францисканців.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас