Альфа-Банк розмістив серію В другої облігаційної позики Київстар GSM — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Альфа-Банк розмістив серію В другої облігаційної позики Київстар GSM

Фондовий ринок
213
Альфа-Банк як один з організаторів і андеррайтерів другої облігаційної позики ЗАТ «Київстар GSM» повідомляє, що облігації серії В загальною номінальною вартістю 29,5 млн грн. продані в повному обсязі. Ставка розміщення - 12% річних в еквіваленті доларів США.
За словами Вадима Мінченко, начальника Управління цінних паперів з фіксованою прибутковістю ЗАТ «Альфа-Банк», в основному облігації другої позики ЗАТ «Київстар Дж.Ес.Ем.» інвестори оплачували через АКІБ «Укрсиббанк» — ділового партнера ЗАТ «Альфа-Банк» у даному проекті. Це цілком логічно, тому що АКІБ «Укрсиббанк» був одним з організаторів і андеррайтерів першої облігаційної позики ЗАТ «Київстар Дж.Ес.Ем.» і багато інвесторів фактично реінвестували кошти в новий випуск.
Підвищений попит на облігації другої позики компанії «Київстар GSM», відзначає Вадим Мінченко, підтвердив правильність стратегії Альфа-Банку у відношенні структурування облігаційних позик. Зокрема застосування плаваючої купонної ставки з можливістю дострокового викупу, уперше запропоноване Альфа-Банком, робить багаторічні облігації зручним інструментом для короткострокових вкладень.
Емітентом установлена прибутковість розміщення облігацій на рівні 15% річних у гривні по серії А и 12% річних у валюті по серії В. У такий спосіб ціна розміщення облігацій на 4 квітня 2003 року (дату розміщення) була встановлена на рівні 1017,96 гривень за одну облігацію серії А и 1013,75 гривень за одну облігацію Серії В. Дата виплати доходу по першому купоні облігацій обох серій – 6 жовтня 2003 року.
Обсяг випуску облігацій складає 59 млн гривень по номіналу, термін обігу – 18 місяців для серії А (дата погашення – 4 жовтня 2004 року) і 24 місяця для серії В (дата погашення – 4 квітня 2005 року). Купон по облігаціях обох серій виплачується один раз у півроку.
ЗАТ «Київстар GSM» є лідером ринку мобільного зв'язку в Україні і працює в стандартах GSM 900/1800 Мгц, його частка на ринку складає 50%. Мережа мобільного зв'язку компанії «Київстар GSM» забезпечує гарантований зв'язок у більш, ніж 313 містах і 376 великих населених пунктах, включаючи всі обласні центри й основні траси національного і регіонального значення, що складає більш 48,8% усієї території, на якій проживає близько 72% населення країни. В даний момент компанія обслуговує 2 млн абонентів і надає їм послуги мобільного стільникового зв'язку по контрактному і предоплачений тарифних планах.
ЗАТ «Київстар GSM» здійснило перший випуск облігацій у жовтні 2001 року на суму 87 млн грн., випущених чотирма серіями і мають прибутковість від 18% до 20% річних. Облігації серії А на суму 16,2 млн грн. були погашені 1 квітня 2002 року. Облігації серій В и С на загальну суму 43,75 млн грн. були погашені в жовтні 2002 року. Облігації серії D на суму 27 млн грн. були погашені 1 квітня 2003 року. Усі випуски облігацій погашаються й обслуговуються вчасно й у повному обсязі. У листопаді 2002 року компанія випустила Євроноти на суму 100 млн доларів США, кошти від розміщення яких були спрямовані на погашення товарних кредитів, наданих компанією Ericsson. Термін погашення позики – листопад 2005 року. У березні 2003 року був здійснений додатковий випуск Євронот на суму 60 млн доларів США. Прибутковість розміщення склала 10,97% річних.
ЗАТ «Альфа-Банк» займає ведучі позиції серед менеджерів по ринковому розміщенню корпоративних облігацій. У 2002 році банк виступив менеджером по організації і розміщенню перших облігаційних випусків ЗАТ «АВК» і СП ТОВ «Метален», а також другого облігаційного випуску ВАТ «Галичфарм».
За матеріалами:
Альфа-Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас