Свіжий рекорд Піднебесної: промвиробництво в серпні зросло на 10,4% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Свіжий рекорд Піднебесної: промвиробництво в серпні зросло на 10,4%

Світ
345
Промислове виробництво в Китаї росло найшвидшими темпами в серпні за останні 17 місяців, що збільшує ймовірність відновлення економіки в поточному кварталі.
Промвиробництво зросло на 10,4% в річному вираженні, свідчать дані Національного бюро статистики. Аналітики, опитані Bloomberg, очікували зростання всього на 9,9%.
Роздрібні продажі виросли на 13,4%, в той час як інвестиції в основні засоби без урахування сільських домогосподарств зросли на 20,3% у січні серпні. Примітно, що аналітики очікували зростання роздрібних продажів на рівні 13,3%. У липні показник виріс на 13,2%.
“Всі економічні дані, опубліковані з липня, були вельми позитивними, показавши помітне короткострокове відновлення”, – сказав головний економіст JPMorgan у Китаї Чжу Хайбін.
Китай отримує значні переваги від зростання світового попиту. Минулого тижня Goldman Sachs повідомив, що підвищує прогноз економічного зростання в III і IV кварталах. Раніше свої прогнози підвищили JPMorgan і Deutsche Bank. JP Morgan очікує зростання на рівні 7,6%, тоді як попередній прогноз передбачав зростання на рівні 7,4%.
Судячи з даних за останні два місяці, уряд все ж зможе досягти темпів зростання за підсумками року на рівні 7,5%, що є метою влади. Крім цього, ринок очікує від влади анонсування нових заходів зі стимулювання економіки.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас