Настають невеселі часи: СОТ знизила прогнози зростання світової торгівлі відразу на 0,8% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Настають невеселі часи: СОТ знизила прогнози зростання світової торгівлі відразу на 0,8%

Світ
445
Світова організація торгівлі (СОТ) знизила прогнози зростання світової торгівлі цього року до 2,5% замість 3,3%, що планувалися раніше. Про це заявив на прес-конференції в Женеві новий генеральний директор СОТ Роберт Азевед.
Офіційно новий прогноз буде опублікований 19 вересня, коли СОТ поширить відповідну доповідь.
За його словами, основною причиною зниження прогнозів стали більш слабкі економічні показники країн, що входять до Європейського союзу. Там очікувалося більш швидке відновлення темпів економічного зростання в другому кварталі, за яким мало слідувати зростання обсягів торгівлі.
Однак, судячи з усього, у другому кварталі економіка ЄС досягла нижньої межі перед фазою пожвавлення, і процес відновлення став помітний тільки в третьому кварталі.
Саме цей розрив став причиною перегляду прогнозу в бік зниження, пояснив генеральний директор СОТ, зазначивши, що це відноситься як до поточного, так і до 2014 року.
Нагадаємо, бразилець Роберту Азеведу офіційно став генеральним директором СОТ 1 вересня, змінивши на цій посаді Паскаля Ламі і ставши першим представником країни з групи БРІКС, який очолив цю організацію.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас