Кабмін хоче наділити "Українську залізничну швидкісну компанію" безстроковим правом формування тарифів на перевезення в 1-му класі Hyundai — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін хоче наділити "Українську залізничну швидкісну компанію" безстроковим правом формування тарифів на перевезення в 1-му класі Hyundai

Казна та Політика
375
Міністерство інфраструктури України пропонує наділити “Українську залізничну швидкісну компанію” (УЗШК) безстроковим правом встановлювати тарифи на перевезення пасажирів у вагонах першого класу потягів “Інтерсіті +”.
Така ініціатива міститься в проекті постанови Кабінету міністрів “Про внесення змін до п. 2 додатка до постанови Кабінету міністрів від 25 грудня 1996 № 1548”, текст якого оприлюднений на веб-сайті Мінінфраструктури.
Згідно з пояснювальною запискою до проекту, метою його прийняття є подальше забезпечення конкурентного потенціалу на ринку транспортних послуг, вдосконалення системи регулювання тарифів на послуги залізничного транспорту в сегменті перевезень швидкісними поїздами “Інтерсіті +”, впровадження за напрямами транснаціональних коридорів швидкісного руху пасажирських поїздів.
У пояснювальній записці нагадується про Закон “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної податкової служби та у зв’язку з проведенням адміністративної реформи в Україні”, який набрав чинності з 12 серпня 2012 року. У ньому передбачена нульова ставка оподаткування ПДВ з надання послуг з перевезення пасажирів поїздами “Інтерсіті +”, що дозволило знизити вартість проїзних документів для пасажирів в середньому на 80 грн.
“Після прийняття зазначеного закону попит на перевезення поїздами “Інтерсіті +” виріс: їх завантаження в першій половині серпня 2012 року становило 45%, а в червні 2013 року – 57%”, – наголошується в записці.
У зв’язку з цим автори документа вважають, що для зазначених цілей необхідно виведення з державного регулювання тарифів на перевезення пасажирів у вагонах першого класу “Інтерсіті +” на безстроковий період.
Як повідомлялося, УЗШК відповідно до наказу Мінінфраструктури № 732 від 30 листопада 2012 року отримав право встановлювати тарифи на перевезення пасажирів у вагонах першого класу потягів “Інтерсіті +” до 31 грудня 2013 року.
Раніше Кабмін постановою № 718 від 4 липня 2012 року тимчасово – до 31 грудня 2013 року – вивів з державного регулювання ціни на послуги з перевезення в першому класі “Інтерсіті +”. “Українська залізнична швидкісна компанія” займається експлуатацією швидкісних поїздів, зокрема, класу “Інтерсіті” та “Інтерсіті +”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас