Зростання гривневих депозитів підштовхне економіку України - швейцарський економіст — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання гривневих депозитів підштовхне економіку України - швейцарський економіст

Кредит&Депозит
1953
Спад попиту на валюту і приріст обсягу гривневих депозитів позитивно вплине на зростання української економіки – банки отримують додатковий кредитний ресурс.
Таку думку в ексклюзивному коментарі телеканалу БТБ висловив економіст швейцарського інституту економіки Міхаель Ламлі. Також, на думку експерта, спад попиту на долари надає стабілізуючий вплив на валютний ринок і курс гривні.
На думку експерта, якщо пересічні українці віддають перевагу гривні – це свідчення впевненості в її стабільності. “Приріст банківських депозитів у гривні може бути інтерпретований як хороший знак, – каже Міхаель Ламлі, – це означає, що люди хочуть тримати гроші в Україні. Якщо гроші утримуються в країні, вони йдуть на інвестиційні цілі. Це стимулює економічне зростання в країні”. Також експерт зазначив, що зростання попиту на національну валюту – яскраве свідчення того, що країна і її грошова одиниця інвестиційно привабливі. “Якщо громадяни обирають національну валюту, вони впевнені, що отримають від цього певну вигоду.
Високий попит на грошову одиницю країни свідчить про те, що люди хочуть інвестувати в цю країну. І якщо вони це роблять – економіка країни тільки виграє”, – сказав швейцарський економіст. Коментуючи приріст довгострокових депозитів в українській банківській системі, Міхаель Ламлі сказав, що це є свідченням впевненості людей у довгостроковій перспективі.
За даними Національного банку України, обсяг гривневих депозитів за сім місяців 2013 року зріс на 25,4% і перевищив позначку 230 млрд грн. Поліпшується і термінова структура вкладів – частка довгострокових депозитів збільшилася на 4,5%, перевищивши 39% депозитного портфеля банків.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас