Космічна швидкість: українські провайдери обіцяють користувачам інтернет на швидкості 1 Гбіт / с — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Космічна швидкість: українські провайдери обіцяють користувачам інтернет на швидкості 1 Гбіт / с

Технології&Авто
3004
Великі провайдери збираються вводити підключення на швидкості до 1 Гбіт/с. Наприклад, до кінця року переводити абонентів на таке підключення збирається «Тріолан» і «Датагруп», яка планує комерційний запуск такого інтернету, але не раніше кінця осені.
Як повідомляє «Капітал», в «Волі» і «Фрінет» до затребуваності такої послуги ставляться скептично. За словами керівника відділу розвитку продуктів «Воля» Олега Нестеренка, на сьогодні тариф з максимальною швидкістю в 80-100 Мбіт/с повністю покриває потреби абонента. А директор «Фрінет» Віктор Фролов вважає, що на ринку немає попиту на такі послуги.
Після переведення на «нову швидкість» користувачі будуть платити стільки ж, скільки за інтернет швидкістю 100 Мб/с, обіцяють в «Тріолані». Така швидкість дозволить завантажити, наприклад, фільм, не за 10 хвилин, а за одну. “Це дасть можливість одночасно дивитися фільми онлайн в HD-якості, працювати в інтернеті двом і більше ПК, підключати додаткові сервіси, наприклад відеоспостереження”, – каже голова «Датагруп» Олександр Данченко.
Одеський провайдер ЮТК (ТМ SOHO.net) вже близько року продає таку послугу мешканцям котеджів і приватних будинків по 300 грн на місяць. «Київстар» пропонує такі підключення поки що тільки бізнес-клієнтам.
Старі комп’ютери користувачів не зможуть обробляти таку швидкість. Вартість нового комп’ютера, який буде працювати з таким підключенням, складе від $ 1 тис. і вище, вважає керівник компанії ІМК Олександр Федієнко. Крім того, доведеться оновлювати і мережеве обладнання.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас