Sony випустила унікальний об'єктив для смартфонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Sony випустила унікальний об'єктив для смартфонів

Технології&Авто
823
Sony представила на берлінській виставці IFA автономний об’єктив, що перетворює смартфон в напівпрофесійний фотоапарат.
Об’єктиви QX10 і QX100 вже є повноцінними фотоапаратами – з системою оптичної стабілізації і слотом для карти пам’яті, але без видошукача. Його роль на себе бере смартфон.
Об’єктив встановлюється на корпус смартфона за допомогою спеціального регульованого кріплення. Але оскільки об’єктив зв’язується з телефоном або по Wi-Fi, або через протокол NFC, жорстка прив’язка до корпусу смартфона не обов’язкова. Зйомка із застосуванням автономних об’єктивів може відбуватися дистанційно, а об’єктив, видошукач і кнопка спуску при цьому можуть перебувати один від одного на достатній відстані.
Зняті фотографії об’єктив за допомогою спеціального додатку Sony PlayMemories відправляє назад на смартфон. Варто відзначити, що обидва автономних об’єктива працюють як з iPhone, так і зі смартфонами на системі Android.
Світовий реліз об’єктивів призначений на 20 вересня. Флагманська модель QX100 буде продаватися за ціною в $ 500, бюджетна QX10 – по $ 250.
Раніше повідомлялося, що Nikon працює над пристроєм, який “змінить концепцію фотоапарата”. Про це розповів в інтерв’ю Bloomberg президент Nikon Макото Кімура.
Кімура не уточнив, про який саме пристрій йдеться, однак розповів, що це може бути “користувацький продукт, який не є камерою”. “Продукт” повинен надійти в продаж протягом найближчих п’яти років.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас