Найбагатша людина в Африці вкладе 3,3 млрд дол в будівництво найбільшого на континенті НПЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбагатша людина в Африці вкладе 3,3 млрд дол в будівництво найбільшого на континенті НПЗ

Енергетика
708
Найбагатша людина Африки бізнесмен Аліко Данготе (Aliko Dangote) інвестує 3,3 мільярда доларів у будівництво в Нігерії заводів з виробництва добрив і нафтохімічних продуктів, а також нафтопереробного підприємства, яке може стати найбільшим НПЗ на континенті.
Незважаючи на те, що Нігерія є найбільшим в Африці виробником нафти (приблизно 2 мільйони барелів на добу), через відсутність виробничих потужностей країні доводиться купувати більшу частину бензину і дизеля за кордоном. Крім того, Нігерія імпортує велику кількість добрив.
Потужність нового НПЗ складе 400 тисяч барелів нафти на день, що майже дорівнює потужності чотирьох діючий нині державних нафтопереробних підприємств – 445 тисяч барелів на день.
Будівництво усіх трьох заводів обійдеться країні в 9 мільярдів доларів: 6 мільярдів доларів будуть залучені за рахунок позикового капіталу. Фінансування з боку Данготе здійснюватиметься через приналежну йому компанію Dangote Industries. Введення в експлуатацію НПЗ очікується після 2016 року. Будівництво буде здійснювати UOP, дочірнє підприємство американської компанії Honeywell.
“Цей завод ще більше зміцнить роль Африки в світі, зробивши її не тільки цінним постачальником корисних копалин, а й компетентним виробником нафтопродуктів і добрив”, – сказав Данготе.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас