Екс-міністр: "дехто" хоче підвищити податок на ввезення авто в Україну вдвічі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-міністр: "дехто" хоче підвищити податок на ввезення авто в Україну вдвічі

Казна та Політика
1654
Представник опозиційної фракції Удар Віктор Пинзеник вважає, що прийняття “євроінтеграційного” законопроекту про Митний тариф у запропонованому урядом варіанті може привести до збільшення ставки ввізного мита, що сплачується громадянами України при ввезенні автомобілів, удвічі.
«Дехто проштовхує в цьому законопроекті підвищення ставок мита на ввезення автомобілів громадянами України, прикриваючись так званими інтеграційними законопроектами», – сказав він, коментуючи документ.
Як повідомляється, урядовий законопроект пропонує підвищити повні ставки Митного тарифу вдвічі.
За розрахунками Кабміну, така міра, що не суперечить вимогам Світової організації торгівлі (СОТ), виходячи з аналізу обсягів імпорту за 2012 рік, може принести до держбюджету додатково 440 млн грн на рік.
Відповідно до вересневого номеру Вісника Міндоходів, відомство 28 серпня розповсюдило лист про особливості митного оформлення транспортних засобів, що ввозяться громадянами в Україну для вільного обігу.
Згідно з ним громадяни зобов’язані сплачувати мито при ввезенні товарів за товарними позиціями 8701-8707, 8711 і 8716 УКТ ЗЕД (всі транспортні засоби від легкових і вантажних автомобілів до автобусів і тракторів, мотоцикли та причепи, а також шасі і кузова) за повними ставками, а також акцизний податок і ПДВ.
Раніше цього року Україна вже ввела мита на імпорт легкових автомобілів з бензиновими двигунами від 1000 куб. см до 1500-2200 куб. см у розмірі 6,46% -12,95%, а з 1 вересня – утилізаційний збір від 5,5 тис. грн.
В даний час повна ставка ввізного мита для легкових автомобілів складає 10%.
Раніше Корреспондент.biz писав про деталі введення в Україні нових мит на авто, акцентуючи увагу на тому, що влада змінює правила гри на ходу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас