Скільки коштуватиме проїзд по платній дорозі в Україні? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скільки коштуватиме проїзд по платній дорозі в Україні?

Особисті фінанси
3486
“Укравтодор” планує будівництво шести доріг на концесійній основі, заявив глава “Укравтодору” Євген Прусенко. Початок будівництва першої платної дороги (Львів – Краковець) заплановано на кінець 2014 – початок 2015 року.
Так, за словами Прусенко, концесійними (тобто платними) стануть такі дороги: Краковець – Львів – Броди – Рівне (I категорія), велика кільцева навколо Києва, Щербаківка – Харків з продовженням Харків – Красноград – Перещепине – Новомосковськ, Новомосковськ – Сімферополь, Ульянівка – Сімферополь та Одеса – Рені. Крім того, “Укравтодор” вважає раціональним будівництво на основі концесії або державно-приватне партнерство дороги Решетилівка – Дніпропетровськ.
“Завдання уряду в 2013-14 році – відпрацювати і провести концесійні конкурси, але будуватися такі дороги будуть пізніше, починаючи з кінця 2014 року. Перший концесійний конкурс пройде на початку 2014 року”, – зазначив Прусенко.
Глава “Укравтодору” відзначив, що вже на стадії підготовки концесійного конкурсу та його проведення будуть розглядатися різні фінансові моделі будівництва об’єкта. “Якщо на дорозі досить інтенсивний рух або достатня окупність, то це може бути платна дорога, якщо ж навпаки – то йде плата за експлуатаційну готовність (платить держава за певною угодою з інвестором починаючи з певного року певну суму)”, – прокоментував Прусенко.
Зазначимо, що вартість проїзду по концесійній дорозі буде коштувати для водіїв легкових автомобілів – 0,3 грн за кілометр, для вантажних авто – 1 грн.
Нагадаємо, в травні Львівська облдержадміністрація заявляла, що чекає цього року початку будівництва концесійної дороги Краковець – Львів – Броди – Рівне вартістю більше 1 млрд євро. “У нас є пропозиції від китайських підприємств і банків, є пропозиції від європейських компаній, які вже протягом останніх шести років намагаються реалізувати цей проект, тому я вірю в те, що ми на фінішному етапі, щоб у цьому році розпочати реалізацію проекту будівництва” , – сказав він.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас