Визначено єдину прибутковість первинного розміщення корпоративних облігацій Київстар GSM — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Визначено єдину прибутковість первинного розміщення корпоративних облігацій Київстар GSM

Фондовий ринок
279
АКІБ «УкрСиббанк» (Менеджер по розміщенню) від імені і з доручення ЗАТ «Київстар Дж.Ес.Ем.» (Емітент) повідомляє, що 3 квітня 2003 року встановлена остаточна єдина прибутковість по облігаціях ЗАТ «Київстар Дж.Ес.Ем.» на підставі отриманих від потенційних інвесторів конкурентних заявок, що подавалися в період з 17 березня 2003 р. по 2 квітня 2003 року.
Єдина прибутковість первинного розміщення корпоративних облігацій ЗАТ «Київстар Дж.Ес.Ем.» по серії А склала 15% річних, по серії В склала 12% (в еквіваленті доларів США).
За підсумками первинного розміщення корпоративних облігацій ЗАТ «Київстар Дж.Ес.Ем.» АКІБ «УкрСиббанк» розмістив 74,1% від загального обсягу випуску облігацій (59 млн. гривень). Таким чином, АКІБ «УкрСиббанк» займає лідируючі позиції по розміщенню цього випуску корпоративних облігацій ЗАТ «Київстар Дж.Ес.Ем.». Серед загальної кількості облігацій, розміщених АКІБ «УкрСиббанк» - 56.5% придбали юридичні особи, 43.5% - комерційні банки.
«Кількість поданих заявок на покупку облігацій ЗАТ «Київстар Дж.Ес.Ем.», що надійшли в наш банк, перевищило обсяг емісії по серії А в 3 рази, а по серії В майже в 2 рази. Такого ажіотажу навколо облігацій ще не спостерігалося на українському фондовому ринку», - прокоментував ситуацію Олександр Суляев, Помічник Голови Правління АКІБ «УкрСиббанк».
Ціна продажу облігацій у перший день первинного розміщення буде розрахована на умовах забезпечення єдиної прибутковості первинного розміщення облігацій і буде опублікована на корпоративному інтернет-сайті АКІБ «УкрСиббанк».
Як повідомлялося раніше, випуск облігацій ЗАТ «Київстар Дж.Ес.Ем.» зареєстрований ДКЦПіФР 15 січня 2003 року. Ведучими менеджерами випуску виступають АКІБ «УкрСиббанк» і ЗАТ «Альфа-банк», Агентом по розміщенню серії А – ВАТ КБ «Надра». Загальна номінальна вартість облігацій складає 59 млн гривень, номінальна вартість однієї облігації 1 тис. гривень. Облігації випускаються двома серіями. Обсяг по номіналу серії А - 29,5 млн гривень, розмір купона на перший рік 17% річних, з мінімальною валютною прибутковістю 10% (в еквіваленті доларів США), передбачено 3 купони. Обсяг по номіналі серії В - 29,5 млн гривень, розмір купона на перший рік 13,5% річних (в еквіваленті доларів США), з хеджуванням як купона, так і номінальної вартості, передбачено 4 купони. Початок розміщення обох серій – 4 квітня 2003 року. Облігації будуть звертатися на біржовому і позабіржовому ринках. Купонні виплати – піврічні, передбачена річна оферта. Дата погашення облігацій серії А – 4 жовтня 2004 року, облігацій серії В – 4 квітня 2005 року.
Усі фінансові ресурси від продажу облігацій ЗАТ «Київстар Дж.Ес.Ем.» у повному обсязі будуть спрямовані на подальше будівництво інфраструктури, технічну модернізацію і подальше розширення мережі мобільного зв'язку в стандарті GSM-900/1800, розширення функціональних можливостей існуючих і впровадження нових послуг, удосконалювання сервісного абонентського обслуговування.
Для довідки:
ЗАТ «Київстар Дж.Ес.Ем.» є лідером ринку мобільного зв'язку в Україні і працює в стандартах GSM 900/1800 МГц, його частка на ринку складає 50%. Мережа мобільного зв'язку компанії «Київстар Дж.Ес.Ем.» забезпечує гарантований зв'язок у більш, ніж 313 містах і 376 великих населених пунктах, включаючи всі обласні центри й основні траси національного і регіонального значення, що складає більш 48,8% усієї території, на якій проживає близько 72% населення країни. В даний момент компанія обслуговує 2 млн абонентів і надає їм послуги мобільного стільникового зв'язку по контрактному і предоплаченому тарифних планах.
АКІБ «УкрСиббанк» зареєстрований 18 червня 1990 року. Банк має повну ліцензію НБУ № 75 від 24 грудня 2001 року на проведення банківських операцій; Ліцензію Державної комісії з цінних паперів і фондового ринку АА №241777 від 22.10.2001 р. на здійснення діяльності по випуску і звертанню цінних паперів; Ліцензію Державної комісії з цінних паперів і фондового ринку АА №241617 від 19.10.2001 р. на здійснення діяльності хоронителя цінних паперів.
Станом на 1.01.2003 р. валюта балансу - 3307,3 млн. грн., капітал - 241,1 млн. грн., регіональна мережа банку містить у собі 175 філій і відділень у всіх регіонах України. Клієнтами АКІБ «Укрсиббанк» є більш 17 тисяч підприємств України і більш 160 тисяч приватних осіб.
АКІБ «Укрсиббанк» займає ведучі позиції серед менеджерів по розміщенню корпоративних облігацій. На сьогоднішній день банком здійснені випуски корпоративних облігацій ЗАТ «Київстар Дж.Ес.Ем.», ДАК «Титан», ДМА «Бориспіль» (перша і друга емісія), ЗАТ «Сармата» на загальну суму більш 150 млн.грн.
За матеріалами:
Укрсиббанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас