ЗМІ назвали найбільш інноваційні компанії світу. Apple втратила понад півсотні позицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ назвали найбільш інноваційні компанії світу. Apple втратила понад півсотні позицій

Фондовий ринок
686
Американський журнал Forbes склав список найбільш інноваційних компаній 2013 року, який знову очолила американська компанія SalesForce.Com.
Як повідомляють автори рейтингу, крім зростання виручки і середньої прибутковості компаній за останні п’ять років, вираховують так звану інноваційну премію.
Підкреслюється, що цей показник являє собою різницю між капіталізацією і вартістю бізнесу, заснованою на очікуваннях віддачі від інновацій (запуску нових продуктів, виходу на нові ринки).
Всі учасники списку повинні публічно звітувати як мінімум останні 7 років, оцінюватися ринком вище $ 10 млрд і витрачати на дослідження суму не менше 1% чистих активів.
Як стало відомо, рейтинг-2013 знову очолила американська SalesForce.Com Марка Беніоффа. Розробнику софта і хмарних технологій творці привласнили інноваційну премію в 72,8%. У трійку лідерів також увійшли фармацевтична Alexion Pharmaceuticals і ще один IT-гігант VMWare. Обидві компанії представляють США.
У той же час, перший неамериканський учасник рейтингу, китайський пошуковик Baidu, розташувався на шостому рядку, слідом за ним розмістився онлайн-рітейлер Amazon.com.
Японська IT-корпорація Rakuten зайняла 9 місце, виробник косметики Estee Lauder – на 15-му, акціонер Mail.Ru Group китайська Tencent – на 18-му, мережа кав’ярень Starbucks – на 19-му.
Французький виробник елітного алкоголю Pernod Ricard посів 20-е місце, а його американський конкурент Beam – 21-е, німецький косметичний гігант Beirsdorf розташувався на 24-му.
Зазначимо, що в цьому рейтингу корпорація Apple посіла 79-е місце, хоча в 2011 році вона перебувала на 5-й позиції, а в 2012 – на 26-му рядку. Таким чином, в нинішньому році компанія, очолювана Тімом Куком, втратила відразу 53 позиції.
Крім вищесказаного нагадаємо, в 2012 році, за даними Forbes, найбільш інноваційною компанією також була Salesforce.com. У першу п’ятірку увійшли чотири компанії з США: крім Salesforce.com, це Alexion Pharmaceuticals, Amazon.com і Red Hat. І одна компанія з Китаю – Baidu.
Додамо, наприкінці липня поточного року, був опублікований рейтинг найдорожчих публічних компаній світу FT Global 500. Cтало відомо, що перше місце в рейтингу, як і в 2011 році, зайняла американська компанія Apple.
За матеріалами:
Forbes
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас