Влада США розширила розслідування відносно JPMorgan, збитки можуть перевищити резерви на $ 6,8 млрд - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада США розширила розслідування відносно JPMorgan, збитки можуть перевищити резерви на $ 6,8 млрд - ЗМІ

Фондовий ринок
388
Комісія з цінних паперів і бірж (SEC) США і міністерство юстиції країни ведуть відразу кілька розслідувань щодо JPMorgan Chase & Co., при цьому збитки від судових розглядів по них можуть перевищити резерви банку на ці цілі на $ 6,8 млрд, пише The Wall Street Journal.
За даними Barclays Research, це найгірший показник серед всіх найбільших банків Уолл-стріт.
В останньому звіті перед регуляторами JPMorgan вказав на наявність шести незалежних розслідувань Мін’юсту, про три з яких до цього не повідомлялося.
Крім того, банк оприлюднив інформацію про розслідування SEC практики найму персоналу JPMorgan в Гонконзі і материковому Китаї. Регулятор підозрює, що компанія наймала на роботу дітей китайських чиновників з метою отримання прибуткових контрактів в КНР.
За даними The New York Times, одним з фахівців, найнятих банком JPMorgan, був Тан Сяонін, син Тана Шуанніна – колишнього керівника органу банківського регулювання, який нині обіймає посаду голови правління державного фінансового конгломерату China Everbright Group.
Після того, як Тан-молодший почав працювати в банку, JPMorgan отримав від China Everbright цілий ряд вигідних контрактів, у тому числі на надання консалтингових послуг одному з дочірніх підприємств компанії у зв’язку з IPO.
Крім того, NYT повідомляє, що гонконгівське відділення банку JPMorgan взяло на роботу Чжан Сісі – дочку одного з високопоставлених чиновників залізничного відомства. Приблизно в той же час з банком почала співпрацювати компанія, що займається будівництвом залізниць в рамках великого державного контракту. Згодом цього чиновника засудили за хабарництво, про що свідчить один з документів китайського уряду і інформація, отримана з відкритих джерел.
Інвестбанк JPMorgan Chase заснований в 1799 році і є одним зі світових лідерів у сфері надання інвестиційних банківських послуг і довірчого управління. В даний час банк, активи якого оцінюються в $ 2 трлн, веде діяльність більш ніж в 60 країнах.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас