Український IT-ринок минулого року зріс на 3% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український IT-ринок минулого року зріс на 3%

Казна та Політика
187
Український ринок IT-технологій в 2012 році зріс на 3%, повідомив регіональний менеджер IDC Володимир Поздняков на прес-конференції в Києві в четвер.
На його думку, такий темп зростання для галузі незначний, рівня 2008 року (докризового – ІФ) галузь так і не досягла, оскільки падіння ринку після кризи склало 56%.
В.Поздняков також зазначив, що підстав для значного зростання ринку в поточному році немає.
“Немає підстави для зростання IT-ринку. IT-ринок врятує країну, коли в Україні запрацює економіка. Потрібна програма стимулювання внутрішнього попиту”, – сказав він.
Торік сегмент IT-послуг і ПЗ продемонстрував зростання в 2%, зростання ринку обладнання склало близько 1%, тоді як підсегмент ринку IT-аутсорсингу зріс значно – на 59,7%, зазначив В.Поздняков.
Серед резервів для зростання галузі інформаційних технологій менеджер IDC назвав державні проекти, зокрема розробки національних баз даних, реєстрів, кадастру, а також модернізацію великих підприємств (облгази, енергетика, хімпром), і, крім того, кошти міжнародних фінансових інститутів (МВФ, ЄБРР).
Відповідаючи на запитання про те, які заходи для розвитку галузі має вжити держава, В.Поздняков зазначив, що питання не полягає в наданні якихось особливих преференцій IT-галузі.
“Реформа судової системи – щоб працювали закони. Реформа податкової системи – щоб працював бізнес. Більшого для IT-ринку робити не потрібно”, – підкреслив він.
IDC має намір найближчим часом оприлюднити повний звіт з дослідження ринку IT-послуг в Україні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас