Фінансова криза вплинула на енергокомпанію E.On: доходи впали на 42% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінансова криза вплинула на енергокомпанію E.On: доходи впали на 42%

Фондовий ринок
210
Найбільша німецька енергокомпанія E.On, яка входить у “велику шістку” постачальників електроенергії до Великобританії, повідомила про зниження прибутку за II квартал, так як фінансова криза негативно позначилася на попиті на енергоресурси.
E.On, головний постачальник електроенергії і в Німеччині, повідомила про скорочення чистого доходу в II кварталі на 42% до 1,9 млрд євро, разом з тим що продажі впали на 3%.
Представники E.On відзначили, що низькі оптові ціни на електроенергію і стрімке збільшення попиту на альтернативні джерела енергії погано позначаться на прибутку. “Немає підстав вважати, що варто очікувати поліпшення ситуації в найближчому майбутньому”, – заявили спікери з E.On.
Проте обсяг прибутку відповідає очікуванням, і компанія не змінила прогноз на річний чистий дохід у розмірі від 2,2 до 2,6 млрд євро.
“Ці цифри самі по собі не є великими, але вони перевершили очікування, і це має головне значення”, – заявив один із трейдерів у Франкфурті.
E.On відзначала, що діюча програма з реструктуризації допомогла уникнути певних витрат.
Однак скорочення витрат було компенсовано відсутністю доходів від підрозділів, які були продані. Серед таких філій можна назвати німецькі регіональні підприємства E.On Energie Thuringer і E.ON Westfalen Weser.
У Великобританії продажі E.On виросли на 9%, зокрема завдяки низькій температурі в березні.
Фірма підвищила ціну на 8,7% у Великобританії для клієнтів, що купують у неї не тільки електроенергію, але і газ.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас