Берлусконі збільшив статок до $7,5 млрд, незважаючи на судові позови — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Берлусконі збільшив статок до $7,5 млрд, незважаючи на судові позови

Особисті фінанси
222
Статок Сільвіо Берлусконі з початку року збільшився на 26 відсотків до 7,5 мільярда доларів.
Агентство відзначає, що статок мільярдера виріс завдяки підвищенню вартості акцій його страхової компанії Mediolanum та медійної корпорації Mediaset.
На початку серпня Верховний суд Італії підтвердив тюремний термін для Берлусконі. Раніше колишнього прем’єр-міністра засудили до чотирьох років в’язниці. Відповідно до закону про амністію, прийнятому ще в 2006 році, термін автоматично був знижений до одного року.
За італійськими законами для засуджених старше 75-и років термін, як правило, замінюють домашнім арештом або громадськими роботами. 76-річний політик заявив, що він віддасть перевагу тюремній камері, аніж домашньому арешту.
Берлусконі також зобов’язали виплатити штраф у десять мільйонів євро і заборонили йому займати державні посади протягом п’яти років. Останнє рішення Верховний суд зобов’язав переглянути, в результаті чого термін заборони на держслужбу може бути знижений.
Вирок колишньому прем’єр-міністру пов’язаний з податковими претензіями до Mediaset. Суд постановив, що в 2002-2003 роках корпорація ухилялася від сплати необхідних зборів при купівлі прав на трансляцію американських фільмів. Берлусконі був визнаний організатором схеми ухилення від сплати податків. Збиток італійському бюджету від дій Mediaset оцінили в сім мільйонів євро.
Крім згаданих активів, бізнес-імперія Берлусконі включає фінансовий холдинг Fininvest, видавничу компанію Mondadori, футбольний клуб «Мілан». Політику і його родині належать частки в інвестбанку Mediobanca, в медичній компанії Molmed.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас