Мережу готелів Hilton продадуть на біржі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мережу готелів Hilton продадуть на біржі

Фондовий ринок
774
Інвестиційна компанія Blackstone продасть готельний холдинг Hilton, який належить їй, на IPO, яке відбудеться імовірно наступної весни. Компанія вже найняла чотири банки – Deutsche Bank, Goldman Sachs, Bank of America Merrill Lynch і Morgan Stanley – для реалізації завдання.
Зараз багато інвесткомпаній активно розлучаються з активами, що подорожчали останнім часом, чи продаючи їх безпосередньо, або використовують механізм IPO. Сама Blackstone реалізувала кілька своїх активів, в результаті чого змогла у другому кварталі поточного року потроїти свій прибуток.
Зокрема, Blackstone продала акції в консалтинговій групі Nielsen, а також розважальний комплекс SeaWorld Entertainment. Крім того, зараз компанія планує продаж іншої готельної мережі La Quinta.
У той же час Hilton стане одним з найбільших активів за останні роки, який буде проданий фондом прямих інвестицій.
Мережа Hilton є провідним готельним холдингом у світі. Під його контролем знаходиться майже 4000 готелів на всіх континентах. Він був заснований в 1919 році в Техасі Конрадом Хілтоном. У 2007 році його придбала Blackstone за 26 мільярдів доларів, причому для фінансування операції використовувалися в основному позикові кошти. Через обвал ринків у 2008-2009 роках інвесткомпанія зазнала значних збитків на цій мережі, яку вона придбала на піку вартості.
Група Blackstone володіє активами на суму близько 28 мільярдів доларів. Крім того, під її управлінням перебувають активи ще на 200 мільярдів доларів. Прибуток інвесткомпанії в 2012 році склав 218 мільйонів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас