Нові борги: що думають читачі FINANCE.UA про залучення Мінфіном $10 млрд до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нові борги: що думають читачі FINANCE.UA про залучення Мінфіном $10 млрд до кінця року

Валюта
1943
Чим ближче до кінця року, тим більше розмов про виконання плану бюджету, про курс валют і про нові державні запозичення. Ось і вчора колишній урядовий секретар, екс-радник голови НБУ Віктор Лисицький висловив думку, що до кінця року Мінфін зможе залучити до $ 10 млрд. За його словами, це підтримає золотовалютні резерви, які на кінець року не повинні впасти нижче 20 млрд.
Він також сказав, що поліпшення економічної ситуації відіб’ється на показниках золотовалютних резервів.
“Давайте не забувати, що в цьому році ми виплачуємо рекордну суму за зовнішніми боргами. Звичайно, це відбивається на падінні золотовалютних резервів. Однак ми бачимо й іншу тенденцію. Міністерство фінансів з початку року досить успішно виходить на зовнішні ринки позик. І, до речі, відсоток позик все знижується”
Читачі FINANCE.UA завжди дуже активно обговорюють новини про нові запозичення, зокрема, про співпрацю з МВФ. Зазвичай коментарі відображають негативну думку. Пропонуємо ознайомитися з тим, як наші читачі поставилися до заяви Віктора Лисицького. Орфографія і коментарі збережені.
Hxbbgaf – Маячня якась. На внутрішньому ринку валюти вже не залишилося – 4-й аукціон провалюється, зовнішні ринки теж, судячи з усього, закриті, інакше вийшли б ще в липні. Та й за планом передбачено позичити до кінця року всього 2.5 ярда.
Сіренький – Всі поповнюють ЗВР за рахунок нових боргів, якщо не можуть повернути відразу. Все буде добре!
Йаник – ставки будуть тільки рости, тому що макроекономічні показники все гірше і гірше. ВВП падає, інфляція нульова, держборг росте, дефолтні показники зростають, та й газ ще не купували, а зима вже близько. Як почнуть закуповувати газ торговий баланс відразу піде у великий мінус, плюс СОТ притисне український експорт. Знову-таки ціни на зернові падають, на метал теж залишаються на низькому рівні, тому не буде падіння валютної виручки
Nalim – Залучити то можна. Питання: хто буде віддавати і з яких дуль? Явно не ті, хто позичає.
Naumec666 – а 12го ще одна виплата МВФ, але експерти вважають, що нижче 20млрд. резерв не впаде, так як ми ще отримаємо прибуток від експорту за 2 півріччя.
Yura_ – новина натякає на шантаж вступом до МС
Dimon-is – ми точно якось активно взялися повертати борги. терміни підтискають? а то я не в курсі. але як на мене, то краще повертати, ніж зариватися ще глибше. а резерви це справа наживна.
Fedot mz – головне, зараз віддати ці чортові гроші МВФ, щоб не обкластися цими боргами ще більше. а там вже дохід від експорту піде, будемо якось компенсувати
Romanov_R – Це, як я розумію, без урахування ймовірного кредиту МВФ на 15 мільярдів? Цілком оптимістичний прогноз, я вважаю, тим більше якщо облігації користуються попитом – сам бог велів їх випускати в ринок і залучати кошти. А вже можливість повернення, я думаю, вони прорахують, більше не позичать, ніж можна повернути потім.
Olegjmurko – Залучити – це гуд. Правильно думати і про «віддавати», але повернення мінімум через 4 роки. А якщо добре з цих грошей АПК проінвестувати, то через 4 роки Україна зможе робити і продавати с/г більше, що є більше – в ЗВР.
Yrasadov – Я останім часом тільки і читаю про кількість резервів, не пам’ятаю, скільки у мене в гаманці, але скільки ЗВР в країні точно знаю. Тож можу зауважити, що залучення 10 млрд.дол. цілком реальне.
Якби поради наших читачів бралися б до уваги десь “там”, то нові запозичення явно не були б вдалою думкою. Але ж ми знаємо, як скоріш за все буде на практиці.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас