У розвиток Ялти інвестують $355 млн - мер — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У розвиток Ялти інвестують $355 млн - мер

Казна та Політика
790
На території Ялти реалізуються 19 інвестиційних проектів із загальним обсягом інвестицій 354,6 млн дол. США, повідомив на прес-конференції, присвяченій 175-й річниці заснування міста, Ялтинський міський голова Сергій Ілаш.
“Це проекти зі створення торговельно-розважальних і готельних комплексів, з реконструкції старого житлового фонду, з будівництва об’єктів рекреаційного призначення”, – сказав Ілаш.
За твердженням мера, сьогодні на завершальній стадії перебуває реалізація інвестиційного проекту з будівництва готельно-офісного комплексу – нової будівлі готелю “Брістоль” з обсягом інвестицій 15 млн дол. США.
“В осінній період розпочнеться будівництво торгового комплексу на місці існуючої будівлі магазину “Фокстрот” в районі автовокзалу. Буде також продовжено реконструкцію кафе “Біля фонтану” в ресторанно-торговельний комплекс”, – деталізував Ілаш.
Він також зазначив, що на місці колишнього танцмайданчика “Дружба”, у Парку імені Гагаріна, 9 на земельній ділянці площею 3000 м2 планується здійснити будівництво рекреаційного комплексу орієнтовною площею 35 тис.м2.
“Комплекс буде розрахований на 150-180 номерів і обладнаний закритим чотириповерховим паркінгом. В результаті будівництва об’єкта буде упорядкована прилегла територія, реконструйовані під’їзні шляхи, створені нові робочі місця”, – доповнив Ілаш.
За його словами, найближчим часом в Ялті сформують інвестиційно привабливі вільні земельні ділянки, які можуть бути в подальшому представлені потенційним інвесторам.
“Сьогодні на законодавчому рівні проводиться процедура встановлення меж населених пунктів Великої Ялти і самого міста, після чого буде сформовано перелік найбільш цікавих для інвестора вільних земельних ділянок для реалізації великих інвестиційних проектів”, – уточнив Ілаш.
Крім того, за словами керівника міста, увазі інвесторів будуть запропоновані земельні ділянки, раніше надані в оренду під реалізацію інвестиційних проектів, але не реалізовані через відсутність коштів.
“В основному це проекти в пріоритетних для міста напрямках економічної діяльності, таких, як будівництво нових і реконструкція існуючих об’єктів курортно-туристичного та рекреаційного призначення – санаторіїв, пансіонатів, готелів, баз відпочинку, торговельно-виставкових, культурно-розважальних комплексів, об’єктів спортивного та оздоровчого призначення, реконструкція старого житлового фонду”, – сказав Ілаш.
Він також нагадав, що протягом останніх років успішно завершено реалізацію 5-ти найбільш великих, іміджевих інвестиційних проектів, загальний обсяг інвестицій по яких склав 72,6 млн дол. США.
Серед них реконструкція готельного комплексу “Ореанда” із загальним обсягом інвестицій 31 млн дол. США, перша черга реконструкції міжнародного дитячого центру “Артек” (обсяг інвестицій – 17,8 млн дол. США), будівництво та експлуатація пансіонату ім.Терлецького в смт.Форос (11,8 млн дол. США), а також будівництво першої черги рекреаційного комплексу “Аквапарк” – “Блакитна Затока” з вкладенням 2,8 млн дол. США та реконструкція та експлуатація пансіонату “Пальміра-Палас” із загальним обсягом інвестицій за проектом у 9 млн дол. США.
Як раніше повідомляв Ялтинський міський голова, в Ялті протягом 3-4 років у створення найбільшого і сучасного комплексу відпочинку в Європі буде інвестовано близько 1 мільярда гривень.
Завершення цього масштабного проекту до 2017 року дозволить створити близько 1300 нових робочих місць, збільшити число відпочиваючих в комплексі до 150 тисяч осіб на рік і більше, збільшити податкові надходження до місцевого бюджету на 13 мільйонів гривень на рік.
Крім того, сьогодні ведуться переговори ще з однією групою, для якої підбирається майданчик для заходу першого в Ялті мережевого готелю “Інтер Континенталь”.
Основні заходи щодо святкування 175-ї річниці заснування Ялти намічені на 10 і 11 серпня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас