Десятки українців стали жертвами обману на «сезонних роботах» у Фінляндії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Десятки українців стали жертвами обману на «сезонних роботах» у Фінляндії

Особисті фінанси
2883
На даний момент у Фінляндії, перебувають 66 громадян України і один громадянин Індії – студент харківського ВУЗу, які приїхали на “Сезонні роботи до Фінляндії”.
Українці у віці від 17 до 55 років стали жертвами недобросовісної фірми, яка взяла на себе зобов’язання доставити людей до місця перебування і забезпечити роботою на термін дії візи, за чималу для майбутніх “строковиків” суму. Дорога з Києва до фінського кордону через Санкт-Петербург проходила без будь-яких підозр на те, що відбуватиметься після перетину фінського кордону.
Першу ніч вони провели на вулиці на стоянці автомобілів, на фінській території біля митниці. І як виявилося, прибулих на місце українців, які далі добиралися до бажаної роботи своїми силами і за свої кошти, чекало не просто розчарування в тому, що їм не надали роботу, але ставлення і приниження так званих роботодавців. Людей поселили в будинок за який вимагають в два рази більше, ніж платять інші українські “заробітчани”. На сьомий день перебування, у людей закінчилися гроші, їжа і терпіння. Деякі втомившись чекати, вирішили їхати додому, але їм пригрозили що на митниці у них будуть великі проблеми. Організатори, які залишилися в Києві, відмовилися допомогти кинутим у чужій країні людям.
Зараз батьки студентів вислали за ними автобус з України, яким вони повинні будуть виїхати на батьківщину. А доля інших залежить тільки від них самих, так як допомоги їм чекати ні від кого, і грошей на зворотну дорогу у них немає.
І таких випадків з українцями на сезонних роботах у Фінляндії велика кількість. Але про такий масовий обман, не боячись покарання навіть від місцевої поліції, місцеві жителі ще не чули.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас