ДАІ активно тестує систему автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху і відправки листів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДАІ активно тестує систему автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху і відправки листів

Особисті фінанси
1412
Державтоінспекція тестує нову систему автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху і відправки листів з повідомленнями про штрафи.
Листи планують висилати протягом 15 днів після проступку, а на оплату давати місяць.
Всього автофіксаторов хочуть встановити до 5-5,5 тисяч по всій Україні – як у містах, так і на автодорогах держзначення, в найбільш аварійних місцях, розповів начальник Центру безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем при МВС України Сергій Будник.
Вже зараз у столиці випробовують нові системи від двох виробників на двох перехрестях (наприклад, на перетині вул. Теліги та Дорогожицької), ще чотири виробника хочуть взяти участь у тендері. Він, очевидно, пройде вже наступного року – після того як Верховна Рада прийме відповідний закон, який МВС має подати до 1 грудня.
«Встановлені відеокамери з відповідними каналами забезпечення, дані передаються до нас в підрозділ на екрани. Зараз ми дивимося, як видно основні порушення – швидкість, проїзд на червоне, зупинка в недозволеному місці, перетин суцільної, виїзд на «зустрічну», – сказав Будник.
«Коли все запрацює, процес буде повністю автоматичним, від моменту фіксації порушення до відправки постанови, без участі посадових осіб», – додав він.
Однак частину порушень таки розглядатимуть люди – наприклад, якщо комп’ютер не зможе правильно ідентифікувати автомобіль через іноземні або дуже брудні номери. А надсилати штраф будуть за місцем проживання власника авто.
У МВС кажуть, що конкретний перелік «адрес» нових систем буде готовий вже після прийняття закону, а на обладнання всіх знадобиться рік-півтора. Крім того, поставлять просто порожні бокси – щоб утримати водія від порушення, а також знаки про ведення автофіксації порушень.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас