Україна може отримати від СБ кредит на $800 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна може отримати від СБ кредит на $800 млн

Кредит&Депозит
313
Мінекономрозвитку домовилося зі Світовим банком збільшити портфель проектів. Відповідна домовленість була досягнута під час зустрічі міністра економічного розвитку і торгівлі України Ігоря Прасолова з Директором Світового банку у справах України, Білорусії та Молдови Чімяо Фаном.
За словами міністра, на сьогодні чинний портфель банку в Україні відповідає пріоритетам державної політики для модернізації реального сектору економіки.
Водночас він повідомив, що в 2013 – 2014 роках Україна розраховує на підтримку з боку Світового банку у підготовці нових інвестиційних проектів для вдосконалення системи охорони здоров’я та підвищення ефективності надання соціальних послуг, модернізації муніципальної, транспортної та енергетичної інфраструктури.
Ігор Прасолов зазначив, що цього року українською стороною вже ініційовано підготовку “Другого проекту розвитку міської інфраструктури”, також МОЗ готує пакет документів по “Проекту реформування регіональних систем охорони здоров’я України”. Крім того, Мінрегіон завершує підготовку пакету документів для ініціювання проекту “Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України”. Також на стадії підготовки перебувають “Другий проект з передачі електроенергії” і “Другий проект з удосконалення системи соціальної допомоги”.
Чімяо Фан висловив сподівання, що українська сторона активізує роботу з ініціювання та підготовки згаданих проектів.
“Загальна сума п’яти проектів – близько 1,5 млрд дол і ми дуже сподіваємося, що в цьому фінансовому році радою директорів Світового банку будуть прийняті рішення про надання Україні кредитів для реалізації трьох з цих проектів, а саме – “Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання України”, “Другий проект розвитку міської інфраструктури” і “Другий проект з удосконалення системи соціальної допомоги”, – зазначив Чімяо Фан.
Також він поінформував про можливість надання Україні системних позик для фінансування державного бюджету на загальну суму 800 млн дол. Умовою отримання Україною таких позик є відновлення співпраці з МВФ.
За словами Ігоря Прасолова, уряд має намір продовжити діалог з МВФ про початок нової програми stand-by і розраховує на підтримку Світового банку у підготовці нових системних проектів для фінансування державного бюджету і проведення структурних реформ.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас