Apple знову стала найдорожчою корпорацією у світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple знову стала найдорожчою корпорацією у світі

Фондовий ринок
587
Компанія Apple знову стала найдорожчою корпорацією в світі за підсумками останньої торгової сесії на біржі NASDAQ. Капіталізація виробника смартфонів iPhone і планшетников iPad піднялася на 0,95%, до 414,89 млрд доларів, вартість паперів збільшилася до 456,68 долара за акцію.
Тепер Apple коштує на 2,6 млрд доларів дорожче нафтогазового концерну ExxonMobil, який обіймав перше місце серед найдорожчих компаній з початку 2013 року. Капіталізація Exxon за підсумками останньої сесії на Нью-Йоркській фондовій біржі знизилася на 1,09%, до 412,31 млрд дол.
Нафтогазова компанія залишалася на першому місці за капіталізацією з 2006 року по 2011 рік. Потім кілька разів поступалася Apple, але з кінця січня 2013 утримувала статус найдорожчої корпорації світу.
Капіталізація – один з основних орієнтирів для компаній, керівників фондами колективних інвестицій. Зокрема, серед інституційних інвесторів, що працюють з фондами ETF (паї таких фондів обертаються на біржі) популярна стратегія Large Cap – вкладень в корпорації з максимальною капіталізацією.
Тим часом, як стало відомо в кінці липня, частка Apple на світовому ринку смартфонів за підсумками другого кварталу поточного року впала до трирічного мінімуму. Частка Apple знижується на тлі зростання популярності продукції китайських виробників Huawei і ZTE, що випускають смартфони низької цінової категорії.
Крім того, багато клієнтів Apple чекають виходу нової моделі iPhone, що негативним чином позначається на поточних продажах. Лідером світового ринку смартфонів за підсумками другого кварталу є південнокорейська компанія Samsung – 33,1% продажів.
За даними рейтингу Financial Times Global 500, опублікованого в липні 2013 року, другий рік поспіль на першому місці залишилася компанія Apple, навіть незважаючи на падіння капіталізації на 25,6%. Друге місце зайняла ExxonMobil, а на третьому рядку розташувалася Berkshire Hathaway – інвестиційна компанія Уоррена Баффета.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас