Лише один з п'яти працівників може похвалитися тим, що він задоволений своєю роботою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лише один з п'яти працівників може похвалитися тим, що він задоволений своєю роботою

Особисті фінанси
302
За даними опитування, проведеного hh.ua в кінці минулого року, офісні співробітники не чекали нічого доброго від 2013 року. Побоюючись чергової хвилі кризи, клерки заздалегідь прощалися з бонусами, преміями, витратами на нематеріальну мотивацію. Про добровільну або вимушену зміну місця роботи в кінці 2012-го подумували 88% опитаних. Змінити роботодавця в першому півріччі зважилися тільки 13% офісних працівників, але готовність у “разі чого” знайти “ тепліше місце” залишилася такою ж високою.
Задоволеність роботою і зарплатою з боку співробітників перешкоджають текучці кадрів і сприяють зацікавленості у своїй роботі. Роботодавці, зі свого боку, все вище і вище цінують по-справжньому лояльних і відданих компанії співробітників. А ось підлеглі далеко не завжди відповідають своїй компанії взаємністю. Лише один з п’яти працівників може похвалитися тим, що він задоволений своєю роботою, але і це вже більше, ніж наприкінці 2012 (19% проти 12%).
Змінити поточне місце працевлаштування у 2013 році встигли 13% опитаних. Кожен третій опитаний буде робити все, щоб швидше знайти нову роботу, кожен другий – готовий змінити місце роботи, якщо отримає дуже хорошу пропозиція. Інші ж 68% працівників ще не змінювали в цьому році місце роботи, але активно розглядають варіанти. Звільнення бояться тільки 6% опитаних – вони будуть змінювати місце роботи лише в тому випадку, якщо їм вкажуть на двері, або бізнес закриється.
Найбільше задоволені своєю роботою медики і програмісти (29% і 25% відповідно). Працівники сфери готельного і ресторанного бізнесу найменше задоволені роботою, а кожен третій вже встиг змінити у 2013 році місце роботи. 78% маркетологів і рекламістів налаштовані на пошук найкращих пропозицій.
Що стосується скорочення витрат через кризу, то вже в першому півріччі офісні працівники спостерігали скорочення премій і бонусів співробітникам (28%), витрат на соціальну програму і нематеріальну мотивацію (19%), поточних витрат на ведення бізнесу (19%), представницьких витрат (16%). Також зменшилася зарплата співробітників (12%). Тільки 22% опитаних відзначили, що всі витрати залишилися в колишньому обсязі, а 13% зізналися, що все, що можна, вже скоротили раніше.
Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в червні-липні 2013 року. Всього було опитано 2180 респондентів.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас