Попов хвалиться, що для столичної молоді створюється 35 тисяч робочих місць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Попов хвалиться, що для столичної молоді створюється 35 тисяч робочих місць

Казна та Політика
263
Створення парку інформаційних технологій BIONIC HILL дозволить столиці отримати додатково 35 тисяч високооплачуваних робочих місць і збільшити надходження до міського бюджету тільки податків з доходів киян на 600 мільйонів гривень на рік. Про це розповів журналістам глава Київміськдержадміністрації Олександр Попов.
“Сьогодні Київ реалізує цілий ряд проектів, покликаних надати динаміку розвитку економіки столиці, забезпечити серйозні додаткові надходження до міського бюджету і, головне, створити нові робочі місця для киян. У числі пріоритетних – створення парку інформаційних технологій BIONIC HILL. У результаті реалізації тільки цього проекту місто отримає 35 тисяч робочих місць, причому місць високооплачуваних”, – сказав Олександр Попов.
За його словами, BIONIC HILL розглядається, в тому числі, як проект, в якому отримають можливість зайнятися улюбленою справою і випускники вузів.
“Київські вузи випускають висококваліфікованих фахівців у сфері високих технологій. Багато з випускників знаходять роботу за кордоном. Але зараз ми створюємо умови, щоб іноземні компанії приходили до нас, щоб наші випускники працювали тут, у Києві. На виконання соціальних ініціатив глави держави на законодавчому рівні затверджені серйозні стимули для роботодавців – створювати перші робочі місця для випускників вузів. На регіональному рівні, реалізуючи проекти, подібні BIONIC HILL, влада також створює кращі умови для роботодавців. Всі разом це дає результат”, – сказав Олександр Попов.
Нагадаємо, BIONIC HILL – це перший інноваційний парк в Україні, створюваний по концепції “Живи-Працюй-Вчися-Відпочивай”. Проект передбачає формування умов для розвитку високотехнологічного та наукоємного бізнесу на Україні у сферах інформаційно-комунікаційних технологій, фармацевтики та біотехнологій, енергоефективності та енергозбереження. Проект реалізується за підтримки Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України та Київської міської державної адміністрації.
Нова редакція Закону України “Про зайнятість населення”, затверджена Верховною Радою 5 липня 2012 року в рамках реалізації соціальних ініціатив президента Віктора Януковича, припускає, зокрема, стимулювання державою ринку занятості. Так, роботодавець, що працевлаштував молодь на перше робоче місце, буде отримувати від держави компенсацію в розмірі єдиного соціального внеску.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас