Більшість американців перестали довіряти Обамі, - опитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість американців перестали довіряти Обамі, - опитування

Світ
269
Менше 50% американців схвалюють роботу президента їхньої країни Барака Обами, свідчать результати опитування, проведеного телеканалом CNN. Цей регрес експерти пояснюють скандалом навколо роботи спецслужб США.
Як з’ясувалося, лише 45% респондентів заявили, що задоволені роботою президента. Це – найнижчий показник для Обами за останні 19 місяців.
54% учасників опитування не довіряють Обамі. Решта респондентів не змогли відповісти.
СNN зазначає, що на падіння довіри до президента, серед іншого, вплинув великий скандал, пов’язаний з розкриттям факту стеження спецслужб за жителями США.
Організував витік інформації про діяльність американських спецслужб екс-співробітник ЦРУ Едвард Сноуден, який 17 червня заявив, що владі США не вдасться перешкодити подальшому розкриттю секретних відомостей.
“Я можу лише сказати, що посадивши мене за грати або убивши мене, американська влада не зможе вирішити цю проблему. Таємне стає явним, і цей процес не зупинити”, – повідомив він під час он-лайн інтерв’ю, організованого інтернет-сайтом британського видання Guardian.
Крім того, Сноуден спростував інформацію про те, що він займався збором розвідданих на користь Китаю.
“Я заздалегідь передбачав подібні безпідставні звинувачення з боку американської влади. Вони покликані відвернути увагу від головної проблеми – незаконних дій влади США”, – підкреслив він.
Нагадаємо, на початку червня 2013 Сноуден передав газетам The Guardian і The Washington Post секретну інформацію Агентства національної безпеки США, що стосується масової стеження американських спецслужб за своїми громадянами.
У Білому домі стверджують, що Сноуден “перебільшує”.
У свою чергу, засновник веб-сайту Wikileaks Джуліан Ассандж, який ховається від влади Великобританії в посольстві Еквадору, заявив, що вважає Сноудена “героєм”.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас