Віце-прем'єр: підготовка заявки на проведення Зимової Олімпіади-2022 - складова державної стратегії розвитку України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Віце-прем'єр: підготовка заявки на проведення Зимової Олімпіади-2022 - складова державної стратегії розвитку України

Казна та Політика
201
Підготовка заявки на проведення Зимових Олімпійських ігор 2022 року є складовою державної стратегії розвитку України, Карпатського регіону, Львова та всіх західноукраїнських областей. Вона передбачає розвиток інфраструктури, промоушн потенціалу регіонів України за кордоном, залучення інвестицій в туристичний і готельний бізнес. У тому числі, мова йде і про розвиток внутрішнього туризму, сказав Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул під час виступу на Першій міжнародній бізнес-конференції «ABC: Ukraine & Partners».
Він зазначив, що паралельно з підготовкою до Євробаскету-2015, Україна готується подати заявку на Зимові Олімпійські Ігри – найбільш масштабні міжнародні змагання із зимових видів спорту. Олімпіада – це понад 3 млрд. телеглядачів. Це 17 чемпіонатів світу з 15 видів спорту протягом 16 днів.
Проект «Олімпійська надія», підготовка заявки до отримання Україною права проводити зимові олімпійські ігри-2022 є ініціативою Президента України Віктора Януковича.
«Олімпіада – це складний шлях від підготовки заявки до МОК на право проведення заходу до проведення змагань. Проведення в Україні Зимових Олімпійських Ігор дозволить розвинути ту спадщину, яку отримає країна від Євробаскету-2015», – сказав Олександр Вілкул.
«Потенціал Львова – безмежний. І за останні роки ми вже зробили серйозні кроки для того, щоб відкрити його світові. У нас є всі шанси зробити Карпатський регіон визнаною у світі перлиною зимового і літнього туризму, тренувальною та змагальною базою зимових видів спорту», – сказав Віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул.
Він підкреслив, що зусилля при підготовці заявки будуть скоординовані з регіональною стратегією розвитку. «Як керівник Огркомітету я тримаю на постійному контролі процес узгодження планів з підготовки заявки на право проведення в Україні Зимових Олімпійських Ігор 2022 року. Ми налагодили ефективний діалог з місцевою владою в регіонах, в яких планується проведення Ігор, а також з Національним Олімпійський Комітетом України, який очолює Сергій Бубка», – сказав Вілкул.
Україна планує проведення Зимових Олімпійських Ігор-2022 у Львові, Тисовці та Боржаві.
«Я переконаний, що кожен з нас хоче пишатися Україною. Якісне проведення змагань глобальногорівня – це привід для гордості за країну. Мудро розпорядитися таким шансом – це наше завдання», – сказав Олександр Вілкул.
МОК приймає від країн заявки на право проведення Зимової Олімпіади до 14 листопада цього року. Влітку 2014 року із загального списку претендентів визначиться коло міст-кандидатів. У липні 2015 року виконком МОКу визначить місто-переможець, який прийме Ігри в 2022 році.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас