ЄС не збирається вводити санкції проти України за встановлення спецмита на імпорт автомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС не збирається вводити санкції проти України за встановлення спецмита на імпорт автомобілів

Казна та Політика
522
Європейський Союз не розглядає можливість введення відносно України торгових санкцій у відповідь за встановлення спецмита на імпорт автомобілів.
Про це в коментарі журналістам заявив заступник директора Генерального директорату Європейської комісії з питань торгівлі Петер Балаш.
«Поки в ЄС не затверджені ніякі рішення щодо подібних заходів. При цьому деякі країни (поза ЄС) займають більш нетерплячу позицію. У нас є певні питання щодо введення Україною спецмита, але ми вважаємо за краще вирішити цю проблему шляхом переговорів», – сказав Балаш.
Нагадаємо, 14 березня 2013 року, Україна на 3 роки ввела спеціальні мита на імпорт автомобілів у розмірі 6,46% на автомобілі з об’ємом двигуна більше 1000 куб. см, але не більш як 1500 куб. см, і 12,95% – на автомобілі з об’ємом двигуна більше 1500 куб. см, але не більш як 2200 куб. см.
Представники ЄС раніше відзначали, що рішення України про введення спецмита на імпортні автомобілі негативно позначиться на експорті автомобілів з ЄС і закликали Україну переглянути і відкликати це рішення.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас