Прокуратура Київської області звинувачує чиновників сільради в розтраті 6 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура Київської області звинувачує чиновників сільради в розтраті 6 млн грн

Казна та Політика
329
Васильківська міжрайонна прокуратура почала кримінальне провадження за фактом незаконного розпорядження бюджетними коштами у сумі 6 млн грн чиновниками Великосолтанівскої сільської ради. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.
Так, перевіркою встановлено, що між сільською радою та приватною компанією за результатами проведених тендерних процедур було укладено договір про закупівлю послуг. Згідно з умовами договору товариство зобов’язалося виконати роботи з ліквідації наслідків підтоплення сільськогосподарських угідь та присадибних ділянок, облаштувати гідромеліоративні мережі і споруди на території населених пунктів сільради.
За виконання зазначених робіт компанія отримала понад 6 млн грн. Однак рада розрахувалася з підприємством за рахунок бюджетних коштів, які призначалися для відшкодування втрат лісогосподарського та сільськогосподарського виробництва.
Відомості про подію внесення до Єдиного реєстру і попередньо кваліфіковані за ч. 2 ст. 210 КК України, тобто як нецільове використання бюджетних коштів службовою особою, здійснення видатків бюджету без встановлених бюджетних призначень, якщо предметом таких дій були бюджетні кошти в особливо великих розмірах.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас