Рада хоче ввести спеціальні коди для ліків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада хоче ввести спеціальні коди для ліків

Казна та Політика
396
Парламент має намір привести в порядок реєстрацію ліків відповідно стандартів ЄС. За проектом регіонала Володимира Дудки буде введено термін “генеричні лікарські засоби” (замінники оригіналів), кількість яких в Україні становить 70% від всіх 11 тис. найменувань.
Якщо проект буде схвалений, на упаковці ліків будуть вказувати не тільки назву, виробника, склад, але і для замінника – спеціальний код медичної еквівалентності. Код буде позначати відсоток діючої речовини в таблетці.
Експерт Костянтин Косаченко вважає, що за кодом можна буде підібрати дешеві ліки зі складом, як у брендовому препараті, які як правило коштують дорожче.
Крім того, нещодавно з аптек Києва почали вилучати небезпечні препарати. Так, заборонили продавати популярні гомеопатичні препарати Heel, а на складі офіційного представництва фірми (Торговий Дім Каскад-Медікал) СБУ та Держлікслужба конфіскували 4 млн упаковок ліків на загальну суму близько 30 млн євро.
“На складі були знайдені прострочені ліки, яким просто міняли упаковку на нову – вже з новими термінами придатності, а також нерозфасовані препарати, які не проходили реєстрацію в Україні, а швидше за все, завозилися сюди нелегально”, – повідомили в київському відділенні СБУ.
Раніше повідомлялося, що влада хоче ввести державне регулювання цін на ліки від раку, туберкульозу та СНІДу.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас