Іспанська сторона висловлює підтримку підписання Угоди про асоціацію України з ЄС - МЗС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Іспанська сторона висловлює підтримку підписання Угоди про асоціацію України з ЄС - МЗС

Казна та Політика
167
Іспанська сторона висловлює підтримку євроінтеграційним прагненням України та перспективі підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.
Як повідомили в Департаменті інформаційної політики МЗС України, про це йшла мова під час зустрічі міністра закордонних справ України Леоніда Кожари з головою Сенату Іспанії П.Гарсіа-Есудеро, головою іспанської делегації у Парламентській асамблеї ОБСЄ С.Лопесом Вальдівьельсо і головою Комісії у закордонних справах Сенату А.Муньйосом-Алонсо.
Сторони обговорили питання активізації політичного діалогу між державами, у тому числі в парламентському вимірі, і висловили зацікавленість в обміні візитами українських та іспанських парламентських делегацій.
Кожара поінформував іспанських партнерів про пріоритети зовнішньої політики України, заходи, які приймаються українською стороною у контексті підготовки до підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, а також актуальних питаннях головування України в ОБСЄ в 2013 році.
Кожара запросив голову Сенату Іспанії відвідати Україну у зручний для нього час.
Крім того, міністр закордонних справ України провів зустріч з головою Конгресу депутатів Х.М.Посадой Морено. Сторони обговорили сучасний стан міжпарламентського українсько-іспанського співробітництва, наголосивши на важливості роботи міжпарламентської робочої групи Україна-Іспанія.
Міністр поінформував голову Конгресу про внутрішньополітичну ситуацію в Україні, зусилля української сторони в підготовці до підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС під час Вільнюського саміту «Східного партнерства» у листопаді.
Сторони також обмінялися думками щодо розвитку торговельно-економічного та культурно-гуманітарного співробітництва між країнами.
Кожара запросив Морено відвідати Україну у зручний для нього час.
Нагадаємо, 15 травня Європейська комісія прийняла проект рішення Ради Європейського Союзу про підписання Угоди про асоціацію з Україною. Проте підписання відбудеться лише за умови створення Києвом необхідних політичних передумов.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас