Все гірше і гірше: S&P знизить суверенний рейтинг України у найближчі 12 місяців з ймовірністю 30% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Все гірше і гірше: S&P знизить суверенний рейтинг України у найближчі 12 місяців з ймовірністю 30%

Казна та Політика
754
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor`s знизить суверенний рейтинг України в найближчі 12 місяців з імовірністю 30%.
Про це повідомив журналістам директор з напрямку «Суверенні рейтинги» Standard & Poor’s Тревор Куллінан під час конференції «Український борговий ринок: проблеми та перспективи розвитку», організованої агентством.
За словами Куллінана, агентство підтвердило довгострокові і короткострокові суверенні рейтинги України на рівні “В/В” з негативним прогнозом. «По Україні ми залишаємо негативний прогноз, і є висока ймовірність, що в найближчі 12 місяців ми переглянемо рейтинг України, і з 30-відсотковою ймовірністю рейтинг буде знижений», – сказав він.
Як повідомлялося, міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor`s підтвердило довгострокові і короткострокові суверенні рейтинги України на рівні “B/ B” з негативним прогнозом. На думку агентства, рейтинги України стримуються політичною невизначеністю і проблемами фінансового сектора. Також агентство підтвердило довгостроковий рейтинг України за національною шкалою на рівні «uaA-». На думку аналітиків S&P, стратегія уряду, спрямована на забезпечення фінансування в іноземній валюті, яке необхідно для покриття зростаючих потреб у зовнішньому фінансуванні в середньостроковій перспективі, як і раніше, залежить від сприятливої в даний час кон’юнктури на ринках капіталу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас