Україна хоче допомогти Росії з будівництвом космодрому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна хоче допомогти Росії з будівництвом космодрому

Казна та Політика
582
Україна, яка бере участь у будівництві космодрому “Алкантара” у Бразилії, не проти допомогти в створенні майданчика для запуску ракет і Росії. Йдеться про космодром “Східний”, який планується побудувати в Амурській області неподалік від закритого міста Углегорськ.
“На російському Далекому Сході така ж ситуація, як у Бразилії, коли ми починали будівництво космодрому з нуля. Україна має відповідний досвід, ми розповіли російським колегам, який шлях пройшли. Наш досвід є запорукою того, що ми будемо корисні”, – заявив у ефірі “5 каналу” віце-прем’єр Юрій Бойко, пише “РИА Новости”.
Перший запуск ракет з нового космодрому запланований на 2015 рік, перший пілотований запуск – на 2018 рік.
Також, за словами Бойка, Україна зацікавлена розвивати співпрацю з Росією за програмою “Дніпро”. “Розпочаті проекти потрібно розвивати. Це, в першу чергу, стосується програми “Дніпро” – спільного запуску ракет. Друге – це можлива участь України в будівництві важкої ракети, а також у будівництві космодрому”, – сказав Бойко.
Ракета-носій “Дніпро” створена на базі міжконтинентальних балістичних ракет РС-20 (SS-18 “Сатана”), запусками з її допомогою космічних апаратів з 1999 року займається українсько-російсько-казахстанське ЗАТ “Космотрас”.
Нагадаємо, Бойко очікує, що космодром “Алкантара” принесе Україні та Бразилії сотні мільйонів доларів. Перший пуск ракети-носія “Циклон-4” на ньому буде здійснено в кінці 2014 року.
За матеріалами:
lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас