Посол Латвії в Україні попросила вибачення за використання російської мови — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Посол Латвії в Україні попросила вибачення за використання російської мови

Світ
1194
Надзвичайний і повноважний посол Латвії в Україні Аргіта Даудзе попросила вибачення за використання працівниками її посольства російської мови – про це йдеться у відповіді посла на лист керівника секретаріату депутатської фракції ВО “Свобода” Сергія Рудика.
Як повідомив сам Рудик, він написав листа латвійському послові, після свого відвідування консульського відділу для оформлення візових документів.
“Мене засмутив той факт, що і голова Консульського відділу Річардс Хенкелс, і інші працівники, виконуючи свої службові обов’язки, говорять винятково російською мовою. Більше того, на звернення громадян українською мовою, деякі з них взагалі відмовлялися спілкуватися, вимагаючи звертатися до них російською мовою, мотивуючи нібито незнанням української”, – написав Рудик на своїй сторінці в Facebook.
У своєму листі посол Даудзе запевнила Рудика, що повністю згодна з ним про необхідність поважати і плекати державну мову. Посол розповіла, що сама бере уроки української мови у приватного викладача.
Подякувавши Даудзе за увагу до цього питання, представник “Свободи” висловив сподівання, що “посли, співробітники посольств і консульських відділів інших держав також візьмуть з неї приклад”.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас