Бізнес-омбудсмен підвищить шанси України на підписання асоціації з ЄС, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнес-омбудсмен підвищить шанси України на підписання асоціації з ЄС, - експерт

Казна та Політика
260
Якщо Україна створить інститут бізнес-омбудсмена, це може стати хорошим сигналом для інвесторів в очікуванні підписання Угоди про Асоціацію і Зону вільної торгівлі з ЄС. Таку думку висловив директор Міжнародного центру перспективних досліджень Володимир Панченко.
«Таким чином Київ може підтвердити бажання вирішувати проблеми з інвестиційним кліматом», – сказав експерт.
Панченко вказав на те, що сьогодні іноземні інвестори бачать неефективність роботи вітчизняної судової системи, а тому змушені звертатися до вищого керівництва держави, щоб привернути увагу до проблемних питань. «Український бізнес-омбудсмен міг би також сприяти підвищенню прозорості та відкритості влади – зараз ми бачимо в державі прямо протилежні процеси, що знову ж таки не може залучати інвесторів», – додав експерт.
Нагадаємо, комісар з питань політики розширення ЄС Штефан Фюле заявив, що офіційний Київ вжив заходів, щоб виправдати очікування ЄС щодо підписання угоди про асоціацію. «Звільнення Луценка і Філіпчука – крок у правильному напрямку. Проте ще багато що потрібно зробити, включаючи гарантії, що не буде повторення цього феномену», – констатував Фюле.
Раніше заступник директора ЄБРР в Україні Грем Хатчісон озвучував думку, що створення інституту бізнес-омбудсмена принесе Україні більше користі, ніж посилення держконтролю за бізнесом, в т.ч., шляхом створення Служби фінансових розслідувань.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас