Влада хоче забрати право безкоштовно навчатися у комунальних вишах - нардеп — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада хоче забрати право безкоштовно навчатися у комунальних вишах - нардеп

Казна та Політика
598
Проект Основних напрямів бюджетної політики на 2014 рік виключає прийом на навчання до ВНЗ комунальної форми власності за рахунок бюджетних коштів. Про це у вівторок, 14 травня, заявила голова комітету Верховної Ради з питань науки та освіти, народний депутат фракції “Батьківщина” Лілія Гриневич, передає прес-служба “Батьківщини”.
Лілія Гриневич повідомила, що комітет з питань науки та освіти надав Бюджетному комітету свої пропозиції до Основних напрямів бюджетної політики на наступний рік. Зокрема, пропонується виключити з проекту Основних напрямів пункт, за яким з 2014 р. прийом на підготовку фахівців за рахунок бюджетних коштів вищими навчальними закладами III-IV рівня акредитації здійснюватиметься вишами винятково державної форми власності.
Вона зазначила, що в Україні діє 16 комунальних вишів, в яких навчаються понад 36 тисяч осіб: “Щороку вступає майже 7500 студентів. Більше половини з них – студенти-бюджетники. Значить, для влади ці кілька тисяч – студенти другої категорії”, – зазначила народний депутат.
Голова комітету з питань освіти та науки нагадала, що стаття 53 Конституції України гарантує громадянам право безкоштовно отримати вищу освіту в державних і комунальних навчальних закладах на конкурсній основі.
Лілія Гриневич закликала Бюджетний комітет усунути спірний пункт і не допустити порушення конституційного права громадян на освіту.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас