Податки у Франції не знають меж: уряд хоче стягувати плату в казну за планшети і сматфони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податки у Франції не знають меж: уряд хоче стягувати плату в казну за планшети і сматфони

Казна та Політика
1401
Влада Франції готується обкласти новим податком смартфони, планшети та інші інтернет-спільні пристрої.
Також стало відомо, що гроші, зібрані від даного податку, повинні пускатися на фінансування та захист французького мистецтва, фільмів і музики. З подібною пропозицією виступила урядова комісія, заснована при президенті країни Франсуа Олланді.
В комісії повідомили, що податок являє собою “захист виключного багатства і величезної культурної спадщини Франції в цифрову епоху”. У рамках податку влада передбачаєь стягувати 4%-ве мито з ввізної вартості гаджетів, які перетинають кордон країни. Податку підлягають не тільки смартфони та планшети, на також електронні рідери, приставки і широкий спектр інших пристроїв, які “можуть через інтернет отримувати доступ до культурного контенту”.
“Багато компаній зараз активно вселяють споживачам парадигму про необхідність володіння планшетом. Вони повинні взяти участь у розділі прибутку з продажів їхніх пристроїв на користь тих, хто створює контент для пристроїв”, – заявила Орелі Філіппетті, міністр культури Франції. За її словами, податок може бути включений до бюджету вже наступного року.
В комісії зазначили, що податок повинен стати ефективним засобом для усунення дисбалансу в цифровій економіці.
Асоціація DigitalEurope, що лобіює інтереси виробників гаджетів, назвала останню ініціативу французької влади кроком у хибному напрямку. З іншого боку, П’єр Лексьє, екс-глава Canal Plus, каже, що даний податок – це спроба Франції адаптуватися до цифрового світу, який швидко змінюється.
Міністр культури Франції каже, що податок встановлений на “дуже низькій позначці”. Також у міністерстві культури Франції заявляють, що спершу вони пропонували встановити податок на рівні 1%, що поповнило б бюджет відомства приблизно на 90 млн євро на рік, однак більш резонною політикам здалася планка в 3-4%.
Нагадаємо, Франція вже ратифікувала податок на жорсткі диски та системи зберігання, що дозволяє боротися з втратою доходів, пов’язаних з продажем записів на фізичних носіях. У масштабах країни на рік податок становить понад 200 млн євро. Інші країни ЄС засудили подібний вчинок Франції.
Раніше повідомлялося, що влада США хоче ввести податок на торгівлю в інтернеті.
За матеріалами:
cybersecurity.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас