Зростання промислових цін у квітні прискорилося до 2,5% - Держстат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання промислових цін у квітні прискорилося до 2,5% - Держстат

Казна та Політика
160
Зростання цін у промисловості України, що відновилося у березні, у квітні прискорилося до 2,5%, а в цілому з початку року склало 3,4%, повідомила Державна служба статистики у вівторок.
Згідно з її даними, таке зростання переважно викликане подорожчанням металевих руд на 19,2% і електроенергії на 9,3%.
Одночасно Держстат вказує, що в квітні минулого року зростання цін досягало 3,7%, тому в річному вимірі (відносно аналогічного місяця 2012 року) за підсумками квітня цього року було зафіксовано зниження оптових цін на 1%.
Статистичне відомство нагадує, що в січні цього року ціни в промисловості зросли на 0,3%, в лютому впали на 1,6%, а в березні знову зросли на 2,2%.
Ціни на продукцію добувної промисловості та розробки кар’єрів у квітні, порівняно з березнем поточного року, зросли на 5,5%. У видобутку сирої нафти продукція подешевшала на 6,9%.
У переробній промисловості в минулому місяці ціни знизилися на 0,3%. Зокрема, продукція підприємств з виробництва інших транспортних засобів, хімічних речовин і хімічної продукції, металургії, підприємств з виробництва готових металевих виробів, продуктів нафтопереробки, електрообладнання подешевшала на 1,5-0,4%.
У той же час на 1,3-0,4% зросли ціни у виробництві основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів, коксу та коксопродуктів, комп’ютерів, електронної та оптичної продукції.
Як повідомляє Держстат, у виробництві харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів ціни не змінилися. При цьому подорожчала продукція у виробництві готових кормів для тварин (на 2,3%), цукру (на 1,1%), молочних продуктів (на 0,8%), м’яса та м’ясних продуктів (на 0,4%), хлібобулочних і борошняних виробів (на 0,3%). Разом з тим у виробництві олії та тваринних жирів, чаю та кави, переробці та консервуванні риби, виробництві какао, шоколаду та цукрових кондитерських виробів, борошна та круп’яних продуктів спостерігалося зниження цін на 1,1-0,4%.
У постачанні електроенергії, газу та кондиціонованого повітря відбулося підвищення тарифів на 8,5%.
Як повідомлялося, зростання цін у промисловості України в 2012 року сповільнилося до 0,3% з 14,2% в 2011 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас