Екс-глава оборонного підприємства в Росії запідозрений у розкраданні 42 млн руб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-глава оборонного підприємства в Росії запідозрений у розкраданні 42 млн руб

Казна та Політика
328
Колишній директор стратегічного підприємства оборонно-промислового значення ФГУП «Розрахунок» (пізніше реорганізованого в ВАТ «Розрахунок») запідозрений у розкраданні понад 42 млн рублів при поставках вибухівки, повідомляє прес-центр МВС Росії.
МВС і ФСБ за сприяння співробітників служби безпеки держкорпорації «Ростехнології» (з грудня 2012 р. називається «Ростех») встановлено, що в 2008-2012 роках даний керівник уклав договори з низкою підконтрольних організацій на поставку вибухових речовин. При цьому дані угоди не були узгоджені з держкорпорацією, сказано в повідомленні МВС. У ньому також наголошується, що «Розрахунок» мав давні зв’язки з більшістю покупців спецхімії і послуг агентів не потребував.
За словами поліцейських, переказані на рахунки фірм-посередників бюджетні кошти згодом переводилися в готівку і привласнювалися учасниками злочинної схеми.
За даним фактом було порушено справу за статтею «шахрайство в особливо великому розмірі». Слідчі вже провели обшуки за місцями проживання та роботи підозрюваних.
Згідно з інформацією на сайті організації «Розрахунок», підприємство підпорядковане департаменту промисловості озброєнь Мінпромторгу РФ. Підприємство має ліцензію на здійснення робіт, пов’язаних з використанням даних, що становлять державну таємницю.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас